«Det er ganske spesielt når en ansatt i NLM og nå ansatt på en av skolene til NLM går så kraftig ut», skriver artikkelforfatteren.

Misjonssambandet leverer

Det er ganske spesielt når en ansatt i NLM og nå ansatt på en av skolene til NLM går så kraftig ut.

Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) er en misjonsorganisasjon som så dagens lys i 1891. Media pleier å skrive at NLM er Nord-Europas største misjonsorganisasjon. Ja, vi snakker om en betydelig organisasjon sett med norske øyne.

Nå er ikke størrelsen viktig her, men NLM driver et stort arbeid i Norge og i mange misjonsland. Jeg nevner forkynnelse, forsamlinger, skoler, barnehager, gjenbruk, eiendomsforvaltning osv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge NLM s grunnregler er det hovedstyret som til syvende og sist har ansvar for alt arbeid i NLM. Men det delegeres betydelige oppgaver til de operative enheter. Siste Hovedstyrevalg var på Generalforsamlingen (GF) i 2018.

En sentral aktør i den siste tids debatt har vært Endre Stene. Han har vært ansatt i NLM i mange år. På GF i 2018 var han leder for valgkomiteen og har dermed et stort ansvar for de valg som der ble gjort til Hovedstyret.

Nå virker det som om Stene ikke har tillit til de folkene han sjøl anbefalte til Hovedstyret sommeren 2018. Underlig! Jeg kjenner NLM ganske godt, men kjenner lite til de varslinger og anklager som nå rettes mot ledelse i NLM.

Så langt jeg kan forstå handler det om manglende tillit til Hovedstyret, generalsekretær, regionledere og andre i lederstillinger. Ja, også rektorer er berørt.

Det er ganske spesielt når en ansatt i NLM og nå ansatt på en av skolene til NLM går så kraftig ut.

Med de mange antydninger til feil saksbehandling både regionalt og sentralt, regner jeg med at hovedstyret tar tak i dette og gjennomgår de siste års behandling av konkrete saker som det er kommet varslinger om. Alle har krav på ei respektfull behandling, selv om en ikke alltid får medhold!

Jeg har lenge ment at de ansatte må ha sin naturlige plass i hovedstyret. Jeg foreslo på GF i 2018 at hovedstyret måtte utrede dette og legge frem sak for GF 2021, men forslaget fikk ikke flertall. Jeg håper likevel hovedstyret vil komme tilbake til dette spørsmålet.

Når jeg tenker på det omfattende arbeid NLM har både hjemme og ute og har klart seg bra i disse koronatider, gjentar jeg at NLM leverer!