LED19 fant sted i Stokke i Vestfold tidlig i februar. Foto: Bjørn Olav Hammerstad

Katolsk propaganda under «Led19»

Hva vil Pinsebevegelsen formidle? Dette spørsmålet stilte Frøys Hindar, tidligere redaktør i «Det gode budskap» før årets «Led 19» i Dagen 16. januar.

Hva vil Pinsebevegelsen formidle? Dette spørsmålet stilte Frøys Hindar, tidligere redaktør i «Det gode budskap» før årets «Led 19» i Dagen 16. januar.

Hovedtaleren til årets lederkonferanse var en kvinne fra Canada, med tilknytning til Frelsesarmeen. Hun praktiserer yoga, er positiv til religionsblanding, også til det romersk katolske ifølge undersøkelser som Hindar har gjort. Et naturlig spørsmål må være: Hvilke motiver ligger bak invitasjonen?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Pinsebevegelsens leder svarer i Dagen, før konferansen. Han refererer blant annet til årets tema på konferansen; «Jesus synlig, forvandler mennesker og forandrer samfunn». Flott!

Videre: «Hun er invitert fordi hun målbærer temaet på en troverdig måte.» og «Hun er konsentrert til det budskapet som hun deler under konferansen». Dette ble sagt, til tross for opplysningene fra Hindar om hovedtalerens ståsted i forhold til det katolske kirkesystemet.

I ettertid kan vi bedre vurdere, om ønskene som Pinsebevegelsen hadde til årets hovedtaler, ble innfridd?

Selv var vi ikke til stede på konferansen, men er oppdatert på hovedtalerens fantastiske budskap. Fantastisk når det gjelder vitnesbyrd om frelse og helbredelse. Virkelig godbiter for alle pinsekarismatikere! «Nå er tiden, i dag er dagen!», proklamerte hun om egne erfaringer om et møte mellom protestanter og katolikker:

«Vi brukte en hel kveld til å be hverandre om tilgivelse.» Skulle protestanter be katolikker om tilgivelse for forfølgelse og drap som «Storkirken», det katolske systemet, hadde gjort mot annerledes troende fra 300-tallet og opp gjennom tidene? Dette vitner jo om en total historieløshet!

Hun synes også at det er fantastisk at pinsevenner blir invitert til Vatikanet! Etter sigende for blant annet å be om vekkelse sammen med Paven! Paven ønsker en ny pinse, sa hun, og oppglødet la hun til: Det er tid for Gud til å bruke enhver omstendighet. Hvor naiv går det an å være?

Pinsepionerene mente at Det katolske systemet var (og er): «Babylon, den store, mor til skjøgene og til stygghetene på jorden.» (Åp 17:5). «Kom ut fra henne, mitt folk! For at dere ikke skal ha del i hennes synder, og for at dere ikke skal få del i hennes plager.» (Åp 18:4)

I menigheter vi besøker advarer vi mot ting vi tar opp her. Pinsebevegelsen i dag har tydeligvis ikke tilstrekkelig kjennskap til alvoret eller kjenner til hvordan Den romersk katolske kirken opp gjennom historien har forfulgt og tatt livet av de sanne troende! Det er sannheten!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Om de ikke lenger tar livet av annerledes troende, er læren og systemet fortsatt det samme. Tidligere forfølgelse – nå forførelse! – en ny strategi, som mange tydeligvis ikke skjønner.

«Dere må, på våre vegne, advare mot yoga og religionsblanding.» Dette kom fra en av pinsemenighetene vi nylig besøkte, en av de frie, selvstendige menighetene som Pinsebevegelsen består av. Grunnlagt av pionerer som ofret «alt» for å følge Jesus, menighetens hode og Herre!

Da blir spørsmålet: Hva mener Pinsebevegelsens leder i etterkant om budskapet til årets hovedtaler etter «Led19?» «Målbar hun temaet på en troverdig måte, og var hun konsentrert til budskapet og til temaet for konferansen?», som var ønskemålet før konferansen?

Les også
Hva vil Pinsebevegelsen formidle?
Les også
Åndens frokost