TERROR: På bildet ser vi en israelsk soldat på vei ut av det som skal være en angrepstunnel.

Innbyggernes sikkerhet

Hvorfor sikrer ikke Hamas på Gaza sine innbyggere med bomberom, slik israelske myndigheter gjør?

Stans av flyvninger til Israel vil kanskje gjøre det lettere å forstå det innbyggerne i Sør-Israel har levd med som realitet i 12 år: At rakettene fra Gaza er en fare for liv og mennesker og må stoppes! Det er grusomt å se lidelsene i Gaza og høre om økende antall døde.

Fra Israel hører man ikke om slike tall, fordi man der har investert i og prioritert innbyggernes sikkerhet ved å bygge tilfluktsrom etter tilfluktsrom. Det har blitt investert i varslingssystemer, og ikke minst antirakettskjoldet, Iron Dome.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Israelerne har det ikke så vanskelig – bare se på lidelsene i Gaza – er omkvedet i norsk presse. Israel straffes altså fordi det brukes ressurser på å beskytte innbyggerne sine så godt man kan.

Burde man ikke heller stille spørsmålet: Hvorfor gjør man ikke det samme i Gaza? Hvor ligger prioriteringene, egentlig? Israel har tillatt innførsel av titusenvis av tonn med sement til Gaza, men tilfluktsrommene og skolene man sa man skulle bygge der ble til tunneler for terror i stedet. Israelerne har det ikke lett, langt fra alle er beskyttet godt nok.

I skrivende stund jobber man for å bygge flere tilfluktsrom, for å sikre Israels innbyggere enda bedre. Rakettene fra Gaza har som mål å drepe så mange sivile som mulig i Israel. De er rettet mot israelske byer og sivile mål. Det er kun takket være Israels investering i sine egne innbyggeres sikkerhet at tapene på israelsk side ikke er større.

Les også
Hat mot Israel, hat mot jødene
Les også
Sikkerhetsrådet vil ha umiddelbar våpenhvile på GazastripenFakta om angrepene på Gazastripen
Les også
Leger anklager Mads Gilbert