Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

Vanskelige misjonsoppdrag

Mye motstand mot kristen tro skyldes misforståelser og vrangforestillinger, og mange mennesker må møysommelig «dekodes» før de blir mottakelige for det gode budskapet vi ønsker å formidle. 

– Jeg hater de kristne radiosendingene deres, og jeg vil gjøre mitt ytterste for at programmene deres skal bli tatt av lufta.

Norea Mediemisjon samarbeider med organisasjoner som deler vårt ønske om å fullføre misjonsoppdraget, og alle disse er i likhet med Norea «spesialenheter for vanskelige misjonsoppdrag».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En kristen radiostasjon i Tyrkia som vi samarbeider med ble nylig kontaktet av en lytter som ikke likte det han hørte. Sitatet ovenfor stammer fra ham. Her er svaret lederen for kanalen sendte:

– Hei. Først av alt må jeg få minne om at vi er en kristen radiokanal. Derfor sender vi kristen musikk og andre kristen innslag. Jeg kan ikke helt skjønne at dette kan være så provoserende. Vi bor i et demokratisk land, og også kristne har rett til å produsere og sende radioprogram.

Det er jo naturlig for oss alle å dele troen vår med andre. Hvis du ser deg omkring vil du oppdage at folk fra alle slags religioner gjør dette. Også muslimene i landet vårt forkynner sin tro gjennom religiøse sendinger, men dette har aldri vært noe problem for oss kristne. Vi har aldri protestert mot slike program.

– Du hevder at vi er «sånn og slik», men realiteten er at vi tror på og tjener en Gud som elsker alle mennesker, uavhengig av rase og religiøs tilhørighet.

Gud elsker alle mennesker på jorden, og når Gud viser oss en slik kjærlighet må også vi elske alle mennesker uansett hvem de er. Vi søker å dele med andre det vi selv har mottatt fra Gud. Hvis du ser på USA, et kristent land, så har vi venner der som er muslimer.

I likhet med oss søker de anledninger til å dele sin tro med dem de møter. I og med at USA er en kristen nasjon er dette kanskje ikke alltid så enkelt, men de gir ikke opp av den grunn.

– Vi kristne i Tyrkia er i samme situasjon. Det er krevende for oss å dele vår tro med andre i dette landet, i og med at majoriteten her er muslimer, men vi gir ikke opp av den grunn.

Vi ønsker å dele Kristi kjærlighet med alle mennesker. Vi er mennesker av kjøtt og blod akkurat som deg, men det kan se ut som om du har vanskelig for å akseptere dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Du er kanskje ikke så begeistret for oss, og du står naturligvis fritt til å anklage oss overfor hvem du måtte ønske, men én ting skal du vite: Vi bryr oss om deg, og vi respekterer din tro. Jeg ønsker deg en riktig fin kveld. (sitat slutt)

Nå lurer du kanskje på om ledelsen for radiokanalen hørte mer fra den «sinte mannen»? Det gjorde de, og her er den korte kommentaren de mottok: – Du har helt rett.

Mye motstand mot kristen tro skyldes misforståelser og vrangforestillinger, og mange mennesker må møysommelig «dekodes» før de blir mottakelige for det gode budskapet vi ønsker å formidle.

En del av arbeidet til «spesialenheter» som Norea Mediemisjon og våre partnere består nettopp i å avklare slike misforståelser, og vi takker Gud hver eneste gang vi ser tegn på at vi lykkes.

Vi får ofte tilbakemeldinger som dette: «Jeg visste ikke at kristne var så hyggelige mennesker», og «Gjennom programmene deres har jeg fått et nytt syn på Bibelen og den kristne tro».

Mange kristne organisasjoner har viet seg til å drive kristent arbeid i eget land (indremisjon). Andre sørger for å opprettholde aktiviteten på «gamle» misjonsfelt.

Norea Mediemisjon erfarer at Gud har kalt oss til å innta nytt land, og på denne måten være med på å fullføre misjonsoppdraget.

Vi har derfor gjort Paulus’ ord i Rom 15,20 til våre egne: Vi setter vår ære i å forkynne evangeliet der hvor Kristi navn ikke før var nevnt.