Dagen-redaktør Tarjei Gilje.

Dagen og IKAJ

Fra Dagens side lå det helt ordinær journalistisk vurdering bak både det at vi var til stede på IKAJs sommerkonferanse, og ved valg av vinkling.

Leif Jacobsen, Sten Sørensen og Dag Øyvind Juliussen kritiserte i avisen tirsdag Dagens vinkling på reportasjen fra Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalems panelsamtale om Israel og menigheten 27. juni.

De mener panelet bestod av en «unik samling med pastorer/ledere som presenterte en konsensus med støtte og solidaritet med Israel», og mener dette burde ha vært hovedsaken i reportasjen vår.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fra Dagens side lå det helt ordinær journalistisk vurdering bak både det at vi var til stede på IKAJs sommerkonferanse, og ved valg av vinkling.

IKAJ er en av de viktigste aktørene i floraen av norske Israel-organisasjoner. Journalistikken er nyhetssøkende i sin natur. Derfor prøver vi i pressen alltid å finne nye og interessante innfallsvinkler for å belyse et aktuelt saksfelt.

I dette tilfellet vurderte vi det som interessant at Leif Jacobsen, på spørsmål fra samtalens leder Sten Sørensen, sa at det finnes en naiv Israel-støtte.

Det kom også frem i reportasjen at det var en tydelig harmoni i panelet. Men all den tid panelet var sammensatt av arrangøren fant vi det mest naturlig å vinkle reportasjen på Jacobsens uttalelser. Og de tre skribentene påpeker ingen feil i vår gjengivelse av disse.

Dette var en journalistisk vurdering, og sier ingen ting om hvorvidt Dagen er enig med den ene eller den andre av paneldeltakerne.

Vår holdning til Israel kommer først og fremst til uttrykk på lederplass, og der skrev vi rosende både om bevegelsen av norske israelvenner, og om IKAJ spesielt, så sent som lørdag 28. juni.

Les også
ICEJs panelsamtale og Dagen
Les også
– Israel-støtte kan bli naivIKAJ
Les også
Kjærligheten til jødeneSend oss ditt smil!