SEND INN INNLEGG
PANELSAMTALE: På ICEJ-konferan
...
PANELSAMTALE: På ICEJ-konferansen i Kristiansand deltok disse i ordskiftet på podiet; fra venstre debattleder Sten Sørensen (stående), forlagssjef Svein Andersen (skjult), pinseleder Sigmund T. Kristoffersen (skjult), pastor Mark Wootton, advokat Ragnar Hatlem og pastor Leif S. Jacobsen. Stein Gudvangen Foto: Byline stor
ICEJs panelsamtale og Dagen
Del
Panelet med pastorer og kristenledere kommuniserte en konsensus om solidaritet med Israel. Vi kan ikke huske dette skjedde sist på en konferanse her i Norge. Dette burde være hovednyheten for en avis som Dagen.

Fredag 27.juni arrangerte Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem en panelsamtale om Israel og menigheten med flere pastorer og kristenledere, dette fant sted under organisasjonens årlige sommerkonferanse i Kristiansand. Samtalen ble ledet av Sten Sørensen og i panelet satt leder i Pinsebevegelsens lederråd Sigmund T. Kristoffersen, forlagssjef Svein Andersen i Hermon Forlag, pastor Mark Wootton, metodistpastor Leif Jacobsen og jurist Ragnar Hatlem.

Panelsamtalen var en unik samling med pastorer/ledere som presenterte en konsensus med støtte og solidaritet med Israel! Stor var derfor overraskelsen når avisen Dagen slår opp følgende overskrift fra samtalen: « Israel-støtte kan bli naiv ». Videre het det i ingressen: «Pastor Leif S. Jacobsen mener ikke at all Israel-støtte er sunn. Det finnes også en naiv variant.»

1) Panelet med pastorer og kristenledere kommuniserte en konsensus om solidaritet med Israel. Vi kan ikke huske dette skjedde sist på en konferanse her i Norge. Dette burde være hovednyheten for en avis som Dagen.

2) Vi opplever det problematisk når et samlet panel uttrykker en tydelig og klar støtte til Israel, hvorpå Dagen i sin overskrift fremstiller det som om dette problematiseres under samtalen.

Vi er glade for at Dagen var til stede på konferansen med en av sine medarbeidere, og vi opplever at vi har felles agenda med Dagen i vår støtte til Israel. Derfor reagerer vi når vi ser et oppslag som vi normalt finner i medier som har en helt annen agenda.