- Vil gi videre det jeg har fått fra Gud

Terese Fredenwall har sunget for prostituerte og fanger. Lørdag står hun på scenen under Melodifestivalen.

Gjen­nom å vinne en kon­kur­ran­se på Sve­ri­ges Radio P4, fikkTere­se Fre­den­wall en plass i årets Me­lo­di­fes­ti­val -  svens­ke­nes svar på Me­lo­di Grand Prix.

Lør­dag kon­kur­re­rer hun i den fjer­de del­fi­na­len i Malmö - med låten «Breaking the Si­len­ce», som hun skrev etter en spille­jobb i et feng­sel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg bru­ker å be­skri­ve san­gen som en hyl­lest til de som be­stem­mer seg for å gå bort fra noe de­struk­tivt som man sit­ter fast i, for å i ste­det si ja til livet og fri­he­ten. Det er ingen enkel be­slut­ning - det fin­nes en trygg­het i å holde seg fast i det man har, sier hun tilVärlden idag.

Kjær­lig­het fra Gud

Selv har Fre­den­wall brukt mye tid på fri­vil­lig ar­beid for or­ga­ni­sa­sjo­nenWings of Pro­tec­tion, som job­ber blant volds­ofre, rus­mis­bru­ke­re og tvangs­pro­sti­tu­er­te i Euro­pas stor­byer.

- Du har sun­get for men­nes­ker i ut­sat­te mil­jø­er i ulike sam­men­hen­ger. Er ste­get langt fra det til å synge i Me­lo­di­fes­ti­va­len?

- Det er ak­ku­rat det samme hvor jeg er, om det er en liten plass eller en stor scene. Jeg vil for­mid­le noe jeg har fått og for­sø­ke å gi kjær­lig­het. Jeg tror at Gud els­ker men­nes­ker uan­sett hvor man er, og vil være nær med sin kjær­lig­het og glede. Jeg vil gi vi­de­re jeg har fått av Ham, sier Fre­den­wall.

Stør­re per­spek­tiv

Den krist­ne låt­skri­ve­ren og ar­tis­ten sier hun føler seg av­slap­pet før lør­da­gens opp­tre­den, og prø­ver å se sang­kon­kur­ran­sen i et stør­re per­spek­tiv.

- Jeg er trygg på hvor­for jeg gjør dette og for­sø­ker å be­va­re over­be­vis­nin­gen gjen­nom å be og være sam­men med team­et mitt. Gjen­nom de rei­se­ne jeg har vært på har jeg lært meg at dette ikke hand­ler om liv og død. Man får gjøre det pro­fe­sjo­nelt og sam­ti­dig ha det gøy.

(Världen idag / Dagen)