Rune Edvardsen ber om tilgivelse for Ap-utspill

I et nyhetsbrev til sine partnere ber leder av Troens Bevis, Rune Edvardsen, om tilgivelse overfor de som ble såret av hans støtte til Ap. Omdømmeekspert tror han blir tilgitt.

- Det å be om til­gi­vel­se er en god, kris­ten verdi, helt i tråd med det man lærer på søn­dags­sko­len. Ut fra de er­fa­rin­ge­ne kris­ten­fol­ket har med Sa­rons Dal, kan man si at Ed­vard­sen vil bli til­gitt, sier rek­tor ved Mar­keds­høy­sko­len i Oslo, Trond Blind­heim.

Det var i slut­ten av mai i år at kirke­mi­nis­ter Rig­mor Aas­rud be­søk­te Ed­vard­sen og Sa­rons Dal. I den an­led­ning av­slør­te Ed­vard­sen sine po­si­ti­ve hold­nin­ger til Ar­bei­der­par­ti­et.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg set­ter vel­dig stor pris på de ver­di­ene par­ti­et har, sa han i følge Fædre­lands­ven­nen.

Han trakk frem skole, helse og bi­stands­po­li­tikk som tre kon­kre­te felt. Ed­vard­sen var hel­ler ikke frem­med for å stil­le opp på valg­kamp­ar­ran­ge­men­ter for par­ti­et.

Kri­tikk

Ed­vard­sens po­li­tis­ke pre­fe­ran­ser skap­te de­batt. Han skal ha fått mye støt­te di­rek­te fra folk, men de som lot sin penn gå varm i avi­sens spal­ter var stort sett kri­tis­ke.

Jo­stein Sand­s­mark fra Geilo var en av dem.

- Jeg synes ar­bei­det til Rune Ed­vard­sen er vel­dig bra, og jeg har støt­tet det med glede og be­geist­ring, men når le­der­ska­pet opp­trer så tvil­somt som dette, da trek­ker jeg meg. Da vil jeg hel­ler gi penge­støt­te til andre mi­sjons­or­ga­ni­sa­sjo­ner, sa han til Dagen.

Ed­vard­sen skrev selv et inn­legg hvor han for­klar­te sitt ut­spill. Og i ny­hets­bre­vet for juli, som går ut til part­ne­re og gi­ve­re, går han altså enda len­ger:

«Så vil jeg per­son­lig be om til­gi­vel­se for at jeg har såret noen med mitt ut­spill om po­li­tisk stå­sted», skri­ver Ed­vard­sen og for­kla­rer at han håper gi­ver­ne og part­ner­ne ser at det han job­ber med er å føre men­nes­ker til frel­se.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Jeg job­ber selv 360 dager i året for evan­ge­li­et og er ute sent og tid­lig for å spre kjær­lig­he­tens bud­skap», står det i bre­vet. «Li­ke­vel vil jeg be om unn­skyld­ning der­som jeg har såret noen, og øns­ker alle Guds rike vel­sig­nel­se, hver dag helt til Jesus kom­mer», av­slut­ter han.

Det lyk­kes ikke Dagen å få tak i Rune Ed­vard­sen. Via en tekst­mel­ding til avi­sen skri­ver han at han «ikke har noen kom­men­tar til det som er skre­vet til mine part­ne­re».

So­sia­li­se­ring

Faren til Rune, Aril Ed­vard­sen, var ty­de­lig på sitt stå­sted som so­sial­de­mo­krat, var i sin tid AUF-le­der, men skal visst­nok ha stemt KrF mot slut­ten av livet. Selv med støt­te til Ap klar­te han å bygge opp Sa­rons Dal, for­tel­ler Blind­heim. Dette gjør rek­to­ren trygg på at hel­ler ikke søn­nen vil miste støt­te fra kris­ten­fol­ket.

- Men det har skjedd mye siden Aril Ed­vard­sens tid. Ar­bei­der­par­ti­et har styrt i mange år, kris­ten­fol­ket har tapt en del kam­per. In­nen­for visse mil­jø­er bør man være for­sik­tig med for bas­tan­te parti­po­li­tis­ke stand­punk­ter. Det kan skrem­me bort «kun­der» eller «bru­ke­re», sier han på mar­keds­fø­rings­språk.

Må skil­le

Leder av Vi­sjon Nor­ge, Jan Han­vold, har selv gått ut og sagt at krist­ne som stem­mer Ar­bei­der­par­ti­et bør skam­me seg. I et opp­slag i VG ble han si­tert på at kris­ten som stem­mer på AP bør be om til­gi­vel­se fordi de er med å av­krist­ne Norge. TV-gründe­ren vil li­ke­vel ikke kri­ti­se­re Ed­vard­sen.

- Hva Rune føler og ikke føler, må han av­gjø­re selv. Men det er vik­tig at en kris­ten leder kan ha et po­li­tisk stå­sted som andre kan være uenig i. Gi­ve­re og part­ne­re må skil­le mel­lom sak og per­son, sier Han­vold.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Rune Edvardsen

Leder Troens Bevis, en internasjonal misjonsstiftelse som ble etablert i 1965 av Aril Edvardsen.

Rune Edvardsen tok over ledelsen i januar 2007.

Stiftelsen holder til på eiendommen Sarons Dal, i Kvinesdal i Vest-Agder.

Les også
Vil fortelle en enda større historie
Les også
Politikermøte i Sarons DalSe opptak fra debatten:
Les også
- At politikk skaper debatt er styrken i vårt demokrati
Les også
Få kristenledere flagger partiDette er saken
Les også
Edvardsen får kritikk for Ap-støtte
Les også
Dette mener de politiske partiene