Prestekjole stjålet fra parkert bil

- Det er litt pyton for meg å miste prestekjolen, for jeg har jo bruk for den, sier den uheldige presten.

Mens prest Leif Le­vin­sen så mu­si­ka­len "My Fair Lady" sam­men med sin kone i Oslo søn­dag kveld, brøt noen seg inn i deres par­ker­te bil i Sarps­borg, mel­derNRK Øst­fold.

Et vindu var knust og det som lå løst i bilen av borte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- En me­tall­kof­fert med verk­tøy var borte. Og preste­kof­fer­ten min. Der lå både preste­kjo­len, skjor­ten og sto­la­en, preste­skjer­fet som jeg  hadde brukt i en guds­tje­nes­te tid­li­ge­re på dagen, sier Le­vin­sen til Dagen.no.

Han er pro­sti­prest iSarps­borg pros­ti og job­ber i flere kir­ker. Pres­ten har bare denne ene preste­kjo­len og det has­ter å få den til­ba­ke.

- Dette er en spe­sial­be­stilt, skred­der­sydd preste­kjo­le. Og jeg har en be­gra­vel­se al­le­re­de på fre­dag. Om den ikke duk­ker opp i tide, må jeg låne ut­styr av andre pres­ter, og det er ikke bare en­kelt, sier han.

Man­dag mor­gen var han på vei til po­li­ti­et for å le­ve­re inn en an­mel­del­se.

- Vi reis­te rett til po­liti­sta­sjo­nen søn­dag kveld da vi opp­da­get inn­brud­det. Og jeg må si jeg fikk litt hake­slepp da jeg fikk be­skjed om å komme til­ba­ke på dag­tid for å an­mel­de ty­ve­ri­et, sier han.

Le­vin­sen håper tyven ang­rer og le­ve­rer kjo­len til­ba­ke. Pres­ten synes nes­ten det hele er litt ko­misk.

- Andre kan jo bare bruke den til kar­ne­val, lek og moro. Det er ingen som kan gjøre seg nytte av en preste­kjo­le.

Han be­skri­ver inn­brud­det som en reell ned­tur etter en her­lig opp­le­vel­se på Folke­tea­te­ret i Oslo tid­li­ge­re på kvel­den.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- "My Fair Lady" var en strå­len­de opp­set­ning, et kunst­ne­risk fyr­ver­ke­ri. Den be­skri­ver klasse­rei­sen, snob­be­ri­et, ær­lig­he­ten og di­rekt­he­ten. Vir­ke­lig en god fore­stil­ling, fast­slår pro­sti­pres­ten.

Tips om inn­brud­det og hvor preste­kjo­len kan be­fin­ne seg kan rin­ges inn til po­li­ti­et på te­le­fon 02800.