Norsk kultur, det flotteste å bli inkludert i

Actis og Blå Kors går hardt ut i blant annet Dagen og refser integreringsministeren for å invitere innvandrere til alkoholkulturen vår. Men det er jo ikke det saken handler om.

Det å skape debatt er alltid viktig, men når man skaper en debatt om noe annet i debatten, må vi ta en debatt om debatten.

Actis og Blå Korsgår hardt ut i blant annet Dagen 19. oktober og refser integreringsministeren for å invitere innvandrere til alkoholkulturen vår. Men det er jo ikke det saken handler om.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sylvi Listhaug åpner opp en debatt som er svært viktig. Det handler om noe av det viktigste i vårt samfunn, nemlig vår kristne kulturarv.

Ingen politikere har det siste året tatt imot så mye negativ omtale for å snakke om realitetene i samfunnet vårt, kulturen vår. Den kristne kulturarv handler mye om våre verdier og etikk, våre standpunkt. Og det er det som er kjernen i hele utspillet til Sylvi Listhaug.

Jeg har aldri møtt en kristen person som jobber i restaurantbransjen som nekter å skjenke øl til en kunde, eller en jøde som nekter å servere noen svinekjøtt.

En muslim som kommer til Norge bør, må og skal tilpasse seg vår kultur, det blir nesten et premiss for innvandringen. Da må ikke Actis og Blå Kors gå ut å vri debatten om til at de skal tilegne seg en drikkekultur.

Når man skal integreres, så skal man forholde seg til at det finnes alkohol her, og man skal finne seg i at folk spiser kjøtt og viser ansiktene sine.

Vil Actis og blå kors at de skal skjermes for vanlige arbeidsrutiner i noen yrker, hvis man er avholds? Det tror jeg ikke, og derfor er de ikke med i samme debatt. De sier at norsk drikkekultur er ikke det flotteste å bli inkludert i. Vel, jeg sier at norsk kultur er det flotteste å bli inkludert i.

-----

Dette sa Sylvi Listhaug:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Så lenge man kan, skal man jobbe. Hvis de er motstandere av svinekjøtt eller alkohol, må de holde seg unna disse bransjene. Eller forandre seg, og si til seg selv at nå er jeg i Norge, her spiser folk svin, drikker alkohol og viser ansiktet sitt.»

Les også:

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.