INSPIRATOR: Chris McClarney var en av headlinerne under årets Øygospel. Den amerikanske lovsangslederen hadde en himmelsk og himmelvendt konsert, og flere deltakere søkte forbønn i etterkant. (Foto: Inger Anna Drangsholt)

Agape på Øygospel

Ifølge forbederne på Øygospel var det mange deltakere som fikk erfare årets tema: «Du er elsket».

- Det har vært en vel­dig spe­si­ell atmo­sfæ­re i år. Det kan vi ikke skape, sier fes­ti­val­sjef Inger Kris­ti­an­sen, som er strå­len­de for­nøyd med hel­gens mu­sikk­fes­ti­val på Flek­ker­øy.

Det samme gjel­der for­be­der Berit Tallak­sen. Tallak­sen for­tel­ler at noen fikk ordet «gjen­nom­brudd» under bønne­mø­tet før et av kvelds­mø­te­ne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I løpet av de fire årene hun har vært for­be­der under mu­sikk­fes­ti­va­len, har hun aldri opp­levd maken til re­spons i bønne­tel­te­ne.

- Et sterkt guds­nær­vær, kom­men­te­rer Tallaksen.

Po­pu­lær ju­bi­lant

Det er 25. gang Øy­gos­pel ar­ran­ge­res, den tolv­te i rek­ken etter en ny­start i 2002. Fra en opp­start med noen hund­re del­ta­ge­re og rundt 30 fri­vil­li­ge, er de i dag en av Kris­tian­sands størs­te fes­ti­va­ler.

Årets størs­te trekk­plast­re var de ame­ri­kans­ke ar­tis­te­ne Russ Taff og Chris McClar­ney. Chris McClar­ney er en lov­sangs­le­der med mo­der­ne, sjel­fyl­te lov­san­ger som har nådd me­nig­he­ter ver­den over. Russ Taff har en solid kar­rie­re bak seg, både i ban­det The Im­pe­ri­als og som solo­ar­tist, og han har smyk­ket seg med fem Gram­my-pri­ser un­der­veis. Disse hadde kon­ser­ter hen­holds­vis fre­dag og søn­dag.

Lør­dag var det hel­norsk aften, med Hum­ming Pe­op­le, G'bless, Adam og KRIK Live. Søn­dag bød på fa­mi­lie­kon­sert med Oslo Soul Child­ren og Flek­ker­øy Soul Child­ren, i til­legg til Taff.

Tra­di­sjo­nen tro ble fes­ti­va­len åpnet tors­dag av lo­ka­le sang­kref­ter fra Flek­ker­øy, i Hall­sang. Dans og drama har også vært in­gre­di­en­ser i mø­te­ne.

- Det er gøy at vi har fått va­rier­te ar­tis­ter. Vi har hatt noe for alle aldre, kom­men­te­rer Kir­sti Haare, en av de for­nøy­de book­ing­an­svar­li­ge til årets Øy­gos­pel.

Team­buil­ding og natt­kino

- Vel­dig kult at mange fra ulike me­nig­he­ter sam­les om fel­les sak, sier Randi L. Ol­stad, en av de 200 fri­vil­li­ge ved mu­sikk­ar­ran­ge­men­tet. I bre­sjen står Flek­ker­øy-folk, men ar­ran­ge­men­tet trek­ker men­nes­ker i mye stør­re om­rå­de­ra­di­us.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I til­legg til kon­ser­ter og møter, ble det ar­ran­gert spen­nen­de team­buil­ding lør­dag for­mid­dag. Nytt av året var at det ble vist en gri­pen­de do­ku­men­tar­film om men­neske­han­del, «Ne­fa­rious», som har et kris­tent fokus. Hvert år støt­ter Øy­gos­pel et mi­sjons­pro­sjekt, og årets pro­sjekt er «RAP» i Kam­bod­sja, som hjel­per tid­li­ge­re sex­sla­ver.

Jesus som Herre

Siri Iver­sen talte på Øy­gos­pel for førs­te gang og var im­po­nert over til­stel­nin­gen. Hun og Jens Kåre Lin­dal, begge fra Vågs­bygd Mi­sjons­me­nig­het, holdt hvert sitt kvelds­møte hvor de kom med sterk opp­ford­ring om å få Jesus som Herre i livet. Da vil man også opp­le­ve den over­strøm­men­de kjær­lig­he­ten Han øns­ker å gi.

Øy­gos­pels in­for­ma­sjons­sjef, Magne Tøn­nes­sen, synes at deres store for­vent­nin­ger til årets Øy­gos­pel ble inn­fridd. Både når det gjaldt kon­ser­ter og Jesu nær­vær.

- Det er det som er målet med fes­ti­va­len. Det er der­for vi leg­ger ned alle ti­me­ne i for­be­re­del­se og ar­ran­ge­ment. At folk skal er­fa­re Ham, sier Tøn­nes­sen.

DAGEN

Øygospel

Sted: Flekkerøyhallen

Tid: 30. mai - 2. juni

Tema: You're loved

Besøkende: Rundt 4.500

Les også
Planlegg ferien med Stevneguiden.no