DEBATT: Vi har utarbeidet noen enkle retningslinjer for de som ønsker å delta i Dagens kommentarfelt.

Debattregler for Dagens kommentarfelt

Vi ønsker deg velkommen som bruker av kommentarfeltene på dagen.no og på vår facebookside!

I tråd med statuttene fra 1919 som ligger under alt vi gjør i Dagen, vil vi «gi rom for sømmelig og saklig diskusjon om kristelige og sosiale spørsmål». Vi er glade for engasjement og tror på kraften i en god diskusjon, og samtidig ber vi alle om å holde en respektfull tone og å utvise god folkeskikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dagen er medlem av Norsk Presseforbund og er forpliktet av medienes felles etiske regelverk, Vær varsom-plakaten. Innlegg som bryter med god presseskikk vil bli fjernet så snart som mulig, slik pressens etiske regler krever. Reglene i dette dokumentet kommer i tillegg.

Krav for å delta

For å kommentere må du skrive under eget navn. Falske profiler, pseudonymer og kommentarer fra andre Facebook-sider kan bli fjernet.

Kommentarer som bryter med våre debattregler vil bli slettet. Brudd på reglene kan også føre til utestengelse, men vi slipper inn igjen de som lover bot og bedring.

I de etiske husreglene våre nevnes flere typer kommentarer som frontsjefene våre vil fjerne:

«Redaksjonen har et ansvar for å raskt fjerne innlegg som bryter med god presseskikk. Se særlig etter brudd på Vær Varsom plakatens krav som gjelder privatlivets fred, forhåndsdømming, negative personkarakteristikker, udokumenterte påstander og samtidig imøtegåelse. Vi skal ha lav terskel for å fjerne enkeltkommentarer som befinner seg i en gråsone.»

Vi ber derfor om at du avstår fra følgende:

  • Sjikane og personangrep
  • Ufint språk og banning
  • Påstander om løgn
  • Brudd på norsk lov eller oppfordringer til det
  • Spamming og lenking til sider som ikke er relevant for saken
  • Usaklige avsporinger fra temaet presentert i innlegget
  • Konspirasjonsteorier
  • Reklame eller lenker som virker salgsfremmende
  • Lenker til innsamlingsaksjoner

Husk at du selv er juridisk ansvarlig for det du skriver i Dagens kommentarfelt. Hvis du skriver ting som bryter med juridiske bestemmelser om ærekrenkelser, privatlivets fred, trusler eller hatefulle ytringer kan du forfølges rettslig for dette, selv om vi sletter innlegget i ettertid.

Dagen kan ikke gi deg noe kildevern hvis du skriver noe som bryter norsk lov i våre kommentarfelt. Våre debatter er åpne for alle, og det du skriver hos oss er en like offentlig ytring som et debattinnlegg i en avis.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gi beskjed!

Til slutt: Vi prøver å følge godt med på debattene hos oss, men det hender vi går glipp av noe som burde vært fulgt opp. Send da gjerne en e-post til:

frontsjef@dagen.no

Da vil vi så fort som mulig gå inn og sjekke det aktuelle kommentarfeltet.