Kriminalteknikere jobber ved k
...
Kriminalteknikere jobber ved kulturhuset Krudttønnen på Østerbro i København lørdag kveld, åstedet for terrorangrepet mot et debattmøte om ytringsfrihet. Foto: REUTERS/Mathias Oegendal/NTB Scanpix
Tre personer skutt ved synagoge i København
Del
Én person er skutt i hodet, og to politifolk er skutt i henholdsvis arm og bein i nærheten av Københavns største synagoge natt til søndag, opplyser politiet.

Gjerningsmannen flyktet til fots fra stedet etter skytingen i Krystalgade, opplyser politiet i den danske hovedstaden i en pressemelding natt til søndag.

– Pass på dere selv, skriver Rigspolitiet på Twitter:

 

 

SISTE:

 

Politioppbudet i København sentrum er stort, og folk får beskjed om at det ikke er trygt å ferdes i byen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Politiet mener det er for tidlig å si hvorvidt skyteepisoden er knyttet til angrepet på et kulturhus i København lørdag.

Stasjon evakuert

Nørreport stasjon like ved åstedet i sentrum av København er blitt evakuert, og stasjonen er sperret av, melder DR.

Skuddene i Krystalgade falt ifølge pressetalsmann Steen Hansen utenfor den jødiske synagogen, melder Ekstra Bladet ved 1-tiden natt til søndag.

– Vi kan ennå ikke si noe om de skaddes tilstand, sier politiet.

Gjerningsmannen var iført svarte bukser og svarte sko, samt en lysegrå jakke med flerfargede lyse felt, ifølge politiet.

Andre skyteepisode

Dan Rosenberg Asmussen, talsmann for Det mosaiske trosamfund i Danmark, sier til DR at han er på vei til synagogen.

Gjerningsmannen er fortsatt på frifot etter at en mann ble drept og tre politifolk såret i et angrep på et kulturhus i København lørdag ettermiddag, der det ble holdt et debattmøte om ytringsfrihet.

En mann i 40-årene ble drept i hendelsen. Kunstneren Lars Vilks har fortalt at hans tilstedeværelse trolig var årsaken til angrepet.

Les flere saker fra vår dekning av angrepet i København