ANSVAR: – Da jeg fikk barn i 2008 kjente jeg mer personlig på ansvaret for hva slags verden vi etterlater til framtidige generasjoner, sier Shoaib Sultan (nærmest). Den tidligere lederen i Islamsk Råd er De Grønnes ordførerkandidat i Oslo.

Tror muslimer vil stemme grønt

Shoaib Sultan er Miljøpartiet De Grønnes ordførerkandidat i Oslo. Dagen-spaltisten har vært leder for Islamsk råd Norge og er nå rådgiver ved Antirasistisk senter.

Han tror De Grønne også vil trekke muslimske stemmer. Shoaib Sultan peker på at flere religiøse miljøer i det siste har tatt opp spørsmål rundt natur og klima i mye større grad.

– Det begynte med Vatikanet og den nye paven. Muslimske ledere har fulgt opp og gått ut med et ønske om en mye tøffere politikk. Jeg mener det er noe vi vil se mer av utover, sier Sultan.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han peker på at både kristne og muslimer har en tanke om forvalteransvaret.

– Vi kan nok komme med ganske kraftig kritikk av at forvalteransvaret ikke er veldig godt ivaretatt. Da er det naturlig at religiøse miljøer kommer mer inn i debatten.

Han vet ikke hvor mange muslimer som støtter MDG.

– Muslimer vil fordele seg på ulike politiske partier, som resten av befolkningen. Jeg tror en del muslimer vil stemme på MDG fordi de ser at vi har en viktig politikk som er nødvendig for vår alles framtid, sier Sultan.

Selv har han vært opptatt av miljøvern siden har første gang skulle stemme som 18-åring i 1991. Da ble det Venstre, og siden har han vært innom flere partier, før han fant fram til De Grønne.

– Da jeg fikk barn i 2008 kjente jeg mer personlig på ansvaret for hva slags verden vi etterlater til framtidige generasjoner. I De Grønne følte jeg at jeg hadde funnet et hjem, sier ordførerkandidaten.

Les også
De grønne: – Obama tar feil
Les også
Plan for grønne arbeidsplasser
Les også
Gudsfrykt med nøysomhet anno 2015
Les også
Å være grønn er en del av hennes troDe Grønne
Les også
Grønn rekordmåling