Dag Inge Ulstein sier i en kommentar at han ser frem til å starte de formelle byrådsforhandlingene med Ap og Venstre torsdag.

SV takket nei til KrF og Ap i Bergen

KrF er skuffet over SV. Nå forhandler de og Arbeiderpartiet videre med Venstre om byrådssamarbeid i Bergen. Ap og KrF i Bergen ble tirsdag enige om å invitere SV og Venstre til felles sonderingssamtaler.

Det første møtet skulle finne sted på rådhuset tirsdag klokken 1300, men SV møtte ikke opp.

– KrF har gjennom hele valgkampen sagt at vi ønsker å forankre det neste byrådet mest mulig i sentrum. Samtidig er vi skuffet over at SV ikke ville møte oss etter som jeg mener vi har mye felles politikk på klima, miljø og sosiale saker. Nå gleder vi oss og ser frem til å få starte de formelle byrådsforhandlingene sammen med Ap og Venstre på torsdag, sier KrFs listetopp Dag Inge Ulstein til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Arbeiderpartiet og KrF trenger i utgangspunktet bare ett parti med seg for å danne et flertallsbyråd.

Nå får Dagen opplyst at KrF og Ap starter byrådsforhandlinger med Venstre.

Tidligere i dag bekreftet Venstres toppkandidat Erlend Horn til Bergens Tidende at han skal i samtale om et potensielt samarbeid.

– Vi kan forhandle politikk med alle partier. Derfor kommer vi til å stille opp på det, sier han til avisa, som spør:

– Kan dere sitte i byråd med SV?

– Alt handler om politikk. Vi kan sitte i byråd med hvem som helst, så lenge vi kan stå inne for politikken, sier Horn, som nekter å gå inn på konkrete saker.

KrF har gjennom hele valgkampen sagt at vi ønsker å forankre det neste byrådet mest mulig i sentrum. Samtidig er vi skuffet over at SV ikke ville møte oss etter som jeg mener vi har mye felles politikk på klima, miljø og sosiale saker. Nå gleder vi oss og ser frem til å få starte de formelle byrådsforhandlingene sammen med Ap og Venstre på torsdag, sier Dag Inge Ulstein, KrFs førstekandidat.

Les også
Det ordførere ikke må tro
Les også
Kårbø ber Ap øve seg på å forstå KrFAp + KrF