Fremskrittspartiet går tilbake på en ny meningsmåling utført for TV 2. Her partileder Siv Jensen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Frp faller kraftig på meningsmåling

Fremskrittspartiet får en oppslutning på 8,6 prosent i en ny meningsmåling utført for TV 2. Dersom dette hadde vært resultatet i et stortingsvalg, ville partiets gruppe på Stortinget blitt halvert.

Oppslutningen i meningsmålingen utført av TNS Gallup er 2,1 prosentpoeng lavere enn i mars. Ved stortingsvalget høsten 2013 hadde Frp en oppslutning på 16,3 prosent. 15 av dagens 29 Frp-representanter på Stortinget hadde mistet plassen sin dersom denne målingen var et valgresultat.

– Det har vært for mye krangel rundt partiet i det siste. Det har vært for mye negativitet rundt de sakene vi forhandlet med andre partier om, sier Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Målingen for TV 2 er gjennomført mens regjeringspartiene Høyre og Frp forhandlet med KrF og Venstre om asylbarna.

Også Høyre går tilbake og får en oppslutning på 22,6 prosent (-2,6 prosentpoeng). Det skjer etter en solid fremgang i mars. Dersom målingen var et valgresultat, ville Høyre fått 40 representanter på Stortinget, åtte færre enn i dag.

Venstre går fram 2,2 prosentpoeng til 6,5 prosents oppslutning, KrF får en oppslutning på 5,4 prosent (+0,4).

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 39,6 prosent. (+0,6), SV 5,1 (+0,3) og Senterpartiet 4,7 (-1,1). I tillegg havner De Grønne over sperregrensen og får en oppslutning på 4,1 prosent (+1,1). Med disse tallene kunne Arbeiderpartiet dannet flertall sammen med SV og Sp eller Sp og De Grønne.

Rødt får 2,0 prosents oppslutning og hadde fått en stortingsrepresentant fra Oslo.

Les også
– Alt kan tolkes ekstremt, også Bibelen
Les også
«Latsabb, kom deg ut av landet»Venstres landsmøte 2015
Les også
Raja: Noen må dra ut kniven fra ryggen på Frp
Les også
Asylavtalen vekker jubel i Frp
Les også
Sandberg: En grei pris å betaleFakta om asylavtalen