Onsdag ble ettårsdagen for Gaza-krigen markert i flere norske byer. Bildet er tatt i Khan Younis 29. juni i år. Foto: Ibraheem Abu Mustafa/Reuters/NTB scanpix.

Markering i Oslo på ettårsdagen for Gaza-krigen

Folk samlet seg i Spikersuppa i Oslo for å markere at det har gått ett år siden krigen på Gazastripen. Også i andre norske byer ble ettårsdagen for krigen markert.

Markeringen i Oslo onsdag ettermiddag, der man kunne bygge hus av legoklosser eller tegne hus på ark, var arrangert av Fellesutvalget for Palestina.

– Budskapet er enkelt. Ingen bygger opp Gaza, og da får vi gjøre det. Å bygge hus av lego er en symbolsk handling, men vi håper det kan bidra til å gi håp for dem som bor på Gazastripen, sier leder Anna Lund Bjørnsen i Fellesutvalget for Palestina til NTB etter markeringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LEDER: Når Hamas arrangerer sommerleir

De som deltok, ble oppfordret til å spre bilder av legohus og tegninger på sosiale medier. I Kristiansand, Bergen og Tromsø ble det holdt tilsvarende markeringer.

I løpet av de 51 dagene krigen varte gjennomførte Israel totalt 6.000 luftangrep og avfyrte 50.000 artillerigranater mot Gazastripen.

Væpnede palestinske grupper sto på sin side for i alt 4.881 rakettangrep og 1.753 granatangrep mot Israel.

2.100 palestinere og 73 israelere mistet livet.

Fremdeles står mesteparten av de 10.000 boligene som ble ødelagt i enklaven i ruiner.

Les også
Nordmenn fra Ship to Gaza løslatt
Les også
Israel løslater de siste fra Ship to Gaza
Les også
Sveriges regjering protesterer mot Israel
Les også
Leker krig mot Israel på alvor
Les også
IS truer med å styrte Hamas på Gazastripen