Talsperson Une Aina Bastholm og stortingsrepresentant Rasmus Hansson ved slutten av Miljøpartiet De Grønnes landsmøte i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

MDG kutter forslag om omskjæringsforbud

MDG trekker sitt forslag om aldersgrense på rituell omskjæring av gutter. – Vi ønsker ikke å stå på samme side som Frp, sier en fylkespolitiker.

Forslaget til MDGs landsmøte om aldersgrense på omskjæring ble trukket av forslagsstillerne, skriver Vårt Land.

– Jeg har sittet i intens debatt om dette på partiets interne Facebook-gruppe. Dette er en veldig klok beslutning, sier Tom Sverre Tomren, prest og fylkespolitiker for Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Hordaland, til avisen

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tomren truet med å slutte i MDG om forslaget ble vedtatt, og han sier han er opptatt av å ikke mene det samme som Frp, som sist helg vedtok å programfeste forbud mot omskjæring av guttebarn.

– Vi ønsker ikke å stå på samme side som Frp i denne debatten. Det har vært en debatt med mye følelser, men saklige argumenter. Jeg tror de som hadde en ensidig medisinsk og kroppslig tilnærming, skjønte at dette har dype religiøse og kulturelle implikasjoner, sier Tomren.

MDG-forslaget om 16 års aldersgrense på rituell omskjæring av gutter var blitt anbefalt av et flertall i sentralstyret.

– Forslagsstillerne har snakket sammen og kommet til at de vil trekke forslaget og heller fremme det nytt på neste års landsmøte, forteller Kristin Antun fra fylkeslaget i Akershus.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
MDG foreslår 16 års aldersgrense for omskjæringEngasjér deg!
Les også
Israelvener skuffa over FrpOmskjering
Les også
Amundsen vil ikke følge opp Frp-vedtak om omskjæringEngasjér deg!
Les også
Skremmende omskjæringsvedtak