Talsperson Une Aina Bastholm o
...
Talsperson Une Aina Bastholm og stortingsrepresentant Rasmus Hansson ved slutten av Miljøpartiet De Grønnes landsmøte i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MDG kutter forslag om omskjæringsforbud
Del
MDG trekker sitt forslag om aldersgrense på rituell omskjæring av gutter. – Vi ønsker ikke å stå på samme side som Frp, sier en fylkespolitiker.

Forslaget til MDGs landsmøte om aldersgrense på omskjæring ble trukket av forslagsstillerne, skriver Vårt Land .

MDG foreslår 16 års aldersgrense for omskjæring

Israelvener skuffa over Frp

Amundsen vil ikke følge opp Frp-vedtak om omskjæring

Skremmende omskjæringsvedtak Israels ambassade håper Frp snur Høyre vil blokkere omskjæringsvedtak  

– Jeg har sittet i intens debatt om dette på partiets interne Facebook-gruppe. Dette er en veldig klok beslutning, sier Tom Sverre Tomren, prest og fylkespolitiker for Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Hordaland, til avisen

Tomren truet med å slutte i MDG om forslaget ble vedtatt, og han sier han er opptatt av å ikke mene det samme som Frp, som sist helg vedtok å programfeste forbud mot omskjæring av guttebarn.

– Vi ønsker ikke å stå på samme side som Frp i denne debatten. Det har vært en debatt med mye følelser, men saklige argumenter. Jeg tror de som hadde en ensidig medisinsk og kroppslig tilnærming, skjønte at dette har dype religiøse og kulturelle implikasjoner, sier Tomren.

MDG-forslaget om 16 års aldersgrense på rituell omskjæring av gutter var blitt anbefalt av et flertall i sentralstyret.

– Forslagsstillerne har snakket sammen og kommet til at de vil trekke forslaget og heller fremme det nytt på neste års landsmøte, forteller Kristin Antun fra fylkeslaget i Akershus.

 

paywall