2. nestleder i KrF, Bjørg Tysd
...
2. nestleder i KrF, Bjørg Tysdal Moe, er glad for at mange nordmenn sier seg villig til å åpne sitt eget hjem for syriske flyktninger, og oppfordrer flere til å gjøre det samme. Arkivfoto: Dagen Foto: Dagenarkiv
KrF ber private åpne sine hjem for syriske flyktninger
Del
Kristelig Folkepartis 2. nestleder Bjørg Tysdal Moe oppfordrer nordmenn til å ta imot syriske flyktninger i sine egne hjem.

Moe oppfordrer til en folkelig dugnad.

– Vi har hørt mye om nordmenn som fikk komme til Sverige, nå er det vår tur til å være med å ta imot, sier hun til P4.

Les også: Flyktninger i huset gir mer familieglede

Facebook-siden « Har du plass til en ekstra i hjemmet ditt? » har nå fått over 2.300 medlemmer. Flere skriver at de gjerne tar imot de traumatiserte flyktningene.

Tysdal Moe sier at de private hjemmene må samarbeide med Røde Kors og kommunens egne helsetjenester for å få dette til å fungere og for å sette de private hjemmene i stand til å kunne hjelpe.

Les også: Ber folk åpne hjemmet for flyktninger

– Nøden er stor, og når folk er villige til å åpne hjemmene sine så er det opp til oss i kommunene å tilrettelegge for at folk får være med og bidra. Frivilligheten må få blomstre, sier Moe.

KrF-ordfører: Her er det plass til fleire flyktningar

Mer debatt: Her er de siste 100 publiserte meningsinnleggene i Dagen

bjørg tysdal moe,krf,private hjem,flyktninger,krf-syria-flyktninger-eget hjem,innenriks,nyheter,politikk,Flyktninger og asylsøkere,midtøsten,syria,norge,Riksnyheter