Politiet gjorde flere beslag da de gjennomførte en razzia i kontorene til Oslo Katolske Bispedømme i slutten av februar. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Håper på avklaring i medlemsrot-saken før jul

Det gjenstår fremdeles mye etterforskning av medlemsrotet i Oslo Katolske Bispedømme, men politiet tror en eventuell tiltale kan være klar i løpet av året.

– Slik det ligger an nå, håper vi at en eventuell tiltale kan foreligge før jul, men det kommer an på hva som dukker opp i saken, og eventuelt hvilke andre saker som dukker opp, sier politiadvokat Kristin Rusdal i finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt til Vårt Land.

Oslo Katolske Bispedømme, biskop Bernt Eidsvig og bispedømmets økonomisjef er siktet for grovt bedrageri av 50 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Siktelsene kom etter at Dagbladet i fjor høst avslørte at bispedømmet lette opp personer i telefonkatalogen med navn fra hovedsakelig katolske land, meldte dem inn og søkte om statsstøtte for dem.

Til nå har Oslo-politiet avhørt rundt 20 vitner. Det gjenstår fremdeles en del avhør, i tillegg til at en del beslag må gjennomgås. (©NTB)

Les også
Krever 40 millioner tilbake fra den katolske kirken
Les også
Oslo katolske bispedømme: – Uheldig, men ikke ulovlig
Les også
Den katolske kirke kan bli rammet av ukjent hjemmel
Les også
Siv vil straffe trossamfunn som jukserFolkeregisteret
Les også
Krever tiltak etter rot i Den katolske kirkeRevisjonsplikt og Folkeregisteret
Les også
Katolsk kirke innrømmer medlemsjuks i Nord-Norge