Ship to Gaza. De siste personene er løslatt.

Bomber mot Hamas og Islamsk jihad i Gaza

Seks biler tilhørende medlemmer av Hamas og Islamsk jihad på Gazastripen ble ødelagt av bomber søndag morgen. Politiet tror militante salafister står bak.

Ingen ble skadd da bombene gikk av nesten samtidig grytidlig søndag morgen i et nabolag i Gaza by som domineres av medlemmer av Hamas. Bombene så ut til å ha vært plassert under bilene, som sto parkert foran eiernes hjem.

Begge de to organisasjonene som ble rammet, sendte senere ut et felleskommunike der de kalte gjerningsmennene forrædere. Søndag ettermiddag meldte politiet at flere mistenkte var pågrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ingen har påtatt seg ansvaret, men Hamas har de siste månedene vært utsatt for væpnede angrep fra palestinere som støtter den såkalte Islamske staten (IS) eller al-Qaida, og som vil ha en islamsk stat i Gaza og full krig med Israel.

Flere ganger har salafistene skutt raketter mot Israel, i strid med Hamas' våpenhvile med Israel etter krigen mot Gaza i fjor.

Eksperter sier at oppslutningen om de salafistiske bevegelsene er i ferd med å øke, særlig blant ungdommer som ikke har noen håp for framtiden i et område som er hermetisk lukket av Israel, og preget av dyp fattigdom og skyhøy arbeidsløshet.

De føler seg sviktet av de tradisjonelle palestinske organisasjonene som Fatah, Hamas og Islamsk jihad, og flere av dem har sluttet seg til IS og al-Qaida i Syria og Irak.

Les også
Sju av ti israelere kritiske til Iran-avtale
Les også
Franske jøder strømmer til IsraelFranske jøder
Les også
IS truer med å styrte Hamas på Gazastripen
Les også
Verdens verste tviholder på atomvåpnene
Les også
Khamenei langer ut mot USA