Palestinas president Mahmoud Abbas møter sine kolleger i Ramallah onsdag for å diskutere neste skritt i palestinernes forsøk på å bli anerkjent som en egen stat. Her er Abbas under midnattsmesse i Fødselskirken i Betlehem 1. juledag. Foto: Ammar Awad / Reuters / NTB scanpix

Abbas sender inn ICC-søknad

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas sender allerede onsdag inn en søknad om tilslutning til Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag, ifølge kilder i Ramallah.

FNs sikkerhetsrådstemte tirsdag kveld ned et resolusjonsutkast med krav om israelsk tilbaketrekning fra «de okkuperte palestinske områdene» innen to år.

Det palestinske lederskapet med Abbas i spissen møtes allerede onsdag ettermiddag påVestbredden for å diskutere flere tiltak i palestinernes forsøk på å bli anerkjent som en egen stat.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge nyhetsbyrået AFPs kilder har Abbas bestemt seg for å signere Roma-statuttene senere onsdag og dermed slutte seg til ICCs juridiske rammeverk. Dersompalestinerne slutter seg til ICC, kan de be straffedomstolen etterforskeisraelere for krigsforbrytelser.

Palestinerne har tidligere forsøkt å slutte seg til Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC), men har fått beskjed om at domstolen kun er åpen for stater.