Suite 16: Alexandru (15), Andr
...
Suite 16: Alexandru (15), Andreas (19), Kevin (16), Vemund (20) og Thomas Alexander (18) med låten «Anne Lee» under generalprøven til Melodi Grand Prix lørdag kveld. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix
Fornøyd med gullfinale
Del
Kevin Knutsen og de andre gutta i Suite 16 kom til finalen, men måtte gi tapt for bookmakernes favoritt.

– Det har vært en fantastisk opplevelse. Målet vårt var å nå gullfinalen. Det gjorde vi, og det føltes som en seier for oss, sier Kevin Knutsen , vokalist i boybandet Suite 16 .

SE MUSIKKVIDEO: Boyband-Kevin frir til Kristen-Norge

Etter at de siste stemmene var talt opp lørdag kveld ble det klart at Agnete Kristin Johnsen var den klare vinneren med sin låt «Icebreaker».

Suite 16 kom på en tredjeplass totalt.

– Syk opplevelse

– Johnsen sin låt var kjempebra, og hun fremførte den veldig bra. Jeg skjønner at hun vant, sier Knutsen.

I gullfinalen konkurrerte Suite 16 mot Freddy Kalas og låten «Feel Da Rush», Laila Samuels med «Afterglow» og vinneren Agnete Kristin Johnsen med «Icebreaker».

Låta «Icebreaker» er en personlig låt til en av hennes nærmeste venninner, som sliter med depresjon. Johnsen var tydelig rørt da hun inntok scenen i Oslo Spektrum for å synge låten på nytt.

– Det er helt sykt. Jeg vil bare si tusen, tusen takk til alle som har stemt på meg og har tro på meg. Og nå skal vi til Stockholm!

LES OGSÅ: For all del ikke «kristen musikk»

For tenåringene i Suite 16 ble det med en finaleplass.

– Det har vært en syk opplevelse. Vi har fått bruke en uke i Oslo Spektrum hvor vi har fått masse erfaring med å gjøre det vi elsker å gjøre. Nå har vi vist oss frem for Norge, sier 16-åringen.

Viktig steg

Å vise seg frem i MGP med låten «Anna Lee» har vært et viktig steg i karrieren til boybandet, som allerede har en stor fanskare.

En annen låt «Who I wanna be» har blitt spilt over to millioner ganger på Spotify.

– Stilen i denne låten er helt unik for boyband. Den er litt Kygo-aktig. Vi kommer til å sleppe flere slike låter fremover, lover Knutsen.

LES MER: Danser for å vinne europeere

Helt siden 16-åringen kom inn i Suite 16 i fjor har han vært tydelig om sin kristne tro. Knutsen har gått ti år på Bergen Kristne Grunnskole og tilhører ungdomsmiljøet Awake i Credokirken i Bergen. En annen i bandet som har stått frem som kristen er Thomas Strandskogen (17), som har bakgrunn i Oslo Soul Children.

Vinneren av MGP, Agnete Kristin Johnsen, skal fremføre sin «Icebreaker» i den internasjonale finalen i Stockholm i mai.