15.000 har meldt seg ut av Kirken på fire dager

Til sammen 15.053 personer har meldt seg ut av Den norske kirke gjennom den elektroniske løsningen som ble lansert mandag, opplyser Kirken.

Samtidig har Kirken registrert 549 innmeldinger på de fire dagene som er gått siden den nyeløsningen ble tilgjengelig påDen norske kirkes nettsider. De aller fleste utmeldingene kom den første dagen, med 10.854 utmeldinger.

Hittil i år har Den norske kirke mottatt 24.278 utmeldinger og 1.369 innmeldinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Var forberedt

Ledende biskop i Den norske kirkesbispemøte,Helga Haugland Byfuglien, er ikke overrasket over at mange melder seg ut.

– Vi var forberedt på et betydelig antall utmeldinger og har stor respekt for det enkelte menneskes valg. Disse signalene tar vi alvorlig. Vår oppgave fremover er å gi videre det kristne budskapet og slik formidle hvilken viktig plass kirken kan ha i menneskers liv, sier hun.

DirektørJens-Petter Johnsen iKirkerådet tror mange som allerede hadde bestemt seg, benyttet anledningen til å melde seg ut elektronisk, og at dette er årsaken til det høye antallet utmeldinger på mandag.

– Selv om det aldri har vært vanskelig å melde seg ut av kirken, har mange latt være å sende utmeldingsskjema eller rette feil i registeret. Denne selvbetjeningsløsningen gjør det enklere å melde seg ut, sier Johnsen.

Ikke for enkelt

Tilgangen til medlemsregisteret via nettet legger til rette for enklere feilretting og mer direkte kommunikasjon med folk, og er et viktig ledd i kirkens digitale satsing. Johnsen mener likevel ikke det er blitt for enkelt.

– Målsettingen med bedre digital tilrettelegging er at folk ser at kirken er der for dem. Den norske kirke har 3,8 millioner medlemmer, eller omkring 73 prosent av landets befolkning. Alle som er døpt og ønsker å høre til i kirken, er velkommen som medlemmer, sier kirkerådsdirektøren.