Helseminister Bent Høie. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Norge bruker 500.000 kroner daglig mot ebola

Hittil i år har Norge brukt 500.000 kroner hver dag i kampen mot ebola, opplyser helseminister Bent Høie (H).

Høie innleder tirsdag et besøk i ebolarammede Sierra Leone i Vest-Afrika. Der skal han blant annet besøke det delvis norskfinansierte helsesenteret i Moyamba for å se på innsatsen, skriver VG.

– Jeg reiser av tre viktige grunner. Det ene er å anerkjenne den viktige innsatsen norsk personell gjør i en svært krevende situasjon. Det andre er å følge opp hvordan det norske bidraget har virket. Den tredje årsaken til at jeg reiser nå er som ledd i arbeidet med å finne ut av hvor lenge Norge skal delta, og på hvilken måte vi gjør best nytte, sier statsråden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det norske oppdraget går foreløpig ut i mai. I neste måned skal engasjementet være tema på en internasjonal konferanse. Høie opplyser at det norske bidraget har ført til gode resultater, og han sier det så langt i år har blitt brukt 26 millioner kroner.

– Innsatsen som er koordinert av Helse- og omsorgsdepartementet har så langt i 2015 en kostnad på cirka 26 millioner kroner. Det innebærer at Norge til nå i år har brukt cirka en halv million per dag til bekjempelsen av ebola, sier Høie.

I fjor bevilget norske myndigheter rundt 330 millioner kroner til bekjempelse av ebola.

Les også
Ebola-restriksjoner opphevet i Sierra Leone
Les også
Mali erklært ebola-fritt
Les også
Ny norsk pulje til Sierra Leone
Les også
Ebola har kostet over 8.000 liv
Les også
FN tror ebolaepidemien opphører i 2015