Norge sender en ny gruppe helsearbeidere til Sierra Leone for å bidra i kampen mot ebolaepidemien. På bildet tas en pasient imot ved et behandlingssenter drevet av Redd Barna. Foto: Baz Ratner / Reuters / NTB scanpix

Ny norsk pulje til Sierra Leone

Torsdag reiste 15 nye norske helsearbeidere til Moyamba i Sierra Leone for å delta i bekjempelsen av ebola.

Etter en ukes overlapping skal den nye gruppen ta over for de norske helsearbeideren som er der nå, opplyser Helsedirektoratet.

Situasjonen i det vestafrikanske landet er fortsatt uoversiktlig, og behovet for bistand er stadig i endring. For tiden er den ledig kapasitet ved behandlingssenteret i Moyamba. Helsedepartementet har derfor bedt direktoratet i samarbeid med andre instanser å vurdere om Norge kan bidra på andre måter. Det kan være aktuelt å la norske helsearbeidere bidra også ved andre behandlingssentre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ: Redd Barna: – Ebolavirus spres i rekordfart i Sierra Leone

Direktoratet sier mye tyder på at det ikke lenger er vekst i antall smittetilfeller, men det er fortsatt et høyt antall smittede med stor geografisk utbredelse. Situasjonen synes å være under kontroll, men det internasjonale bidraget i Vest-Afrika vil trolig vare gjennom 2015.

Les også
FN tror ebolaepidemien opphører i 2015
Les også
Svensk sykepleier sjekkes på nytt for ebola
Les også
Solberg vil at flere skal gjøre en forskjell
Les også
Ebola har kostet over 8.000 liv