Over 90 000 har meldt seg inn i facebookgruppen som støtter Casper. Foto: Privat.

Vil bruke Casper-saken til å bekjempe mobbing

Støttegruppen for Casper har over 90.000 følgere på Facebook. Nå håper moren at Casper-saken kan brukes til å motarbeide mobbing.

— Casper er jo blitt et navn i Norge nå. Alle kjenner til Casper-saken. Vi har fått så mange brev og pakker og rørende og såre historier, sier moren til Casper, Monica Frøsaker.

Det er gått noen uker siden familien mottok hatbrevet som skapte mediestorm. Nå skal familien lade batteriene og komme inn i hverdagen igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

—Mange foreldre til barn med utviklingshemming kjemper allerede en daglig kamp mot kommuner for å sikre at barna deres får det de har rett på. Det er ofte de svake gruppene i samfunnet, de eldre, de narkomane og de funksjonshemmede, som lider når kommuner skal spare penger.

— Mobbing i tillegg er en stor påkjenning.

Les også: Det norske folk slår ringt rundt Casper

Vil skape forandring

Nå er håpet til Frøsaker at gruppen på Facebook kan brukes til ikke bare å vise medfølelse med Casper, men også til å bidra til å motarbeide mobbing i alle former.

— Jeg har vært i god dialog med han som startet gruppen. Han har et stort hjerte og er enig i at det er den beste måten å bruke gruppen på.

De vil rette fokus på andre viktige mobbe-saker og skape engasjement.

Les også: Hvor medfølende er vi egentlig?

Overveldende historier

At mobbing rammer dem som er annerledes har Frøsaker alltid visst, men hun er overveldet over alle historiene folk forteller henne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

— Jeg visste at det var ille, men ikke så ille. Familier med barn til utviklingshemmede barn som blir utsatt for mobbing kjenner ofte på mye skam. De orker ikke fortelle sine historier. Slik skal det ikke være.

Saken er videresendt

Angående å komme noe nærmere i oppklaringen av hvem som har sendt familien hatbrev, er saken sendt til Statsadvokaten som skal omfordele den til et annet politidistrikt, ettersom Frøsaker selv jobber i politiet.

— Jeg håper de skynder seg. Det er ubehagelig å ikke vite hvem det er, sier hun.

— Vi ønsker også å forhindre unødvendige spekulasjoner. At folk skal gå å mistenke hverandre fordi barnet deres hadde vannkopper. Det er mange som har hatt vannkopper. På en liten plass kan slike ting være en påkjenning.

Les også
Hvor medfølende er vi, egentlig?
Les også
Det norske folk slår ring rundt Casper
Les også
Det nye og gamle sorteringssamfunnet
Les også
Fikk hatbrev fordi sønnen hennes har Downs syndrom