Pave Francis smilte bredt til
...
Pave Francis smilte bredt til de mange som ventet på ham utenfor Basilica di Santa Mari på Trastevere-plassen i Roma søndag 15. juni. Foto: AFP / FILIPPO MONTEFORTE/ NTB Scanpix
Pavens første europatur går til Albania
Del
Albania blir det første europeiske landet som får besøk av pave Frans. Den katolske kirkens overhode besøker landet i september.

Målet med reisen er å vise respekt og minnes dem som led under kommunismen. Landet, som i flere tiår var et av verdens mest isolert, ble av diktator Enver Hoxha erklært som verdens første ateistiske stat i 1967.

En talsmann for Vatikanet sier paven ønsket at hans første europabesøk skulle være til et «land i utkanten», hvor vedvarende fattigdom og forfølgelse av religiøse har vært en del av historien.

Paven reiser på en dagstur til Albanias hovedstaden Tirana 21. september for å «oppmuntre et land som lenge har lidd under konsekvensene av fortidens ideologier».

En av de mest avholdte personene i den katolske kirken i moderne tid, Mor Teresa, var for øvrig av albansk opprinnelse. Nonnen som virket blant Kolkatas fattige, ble saligkåret i 2003, kun seks år etter sin død. Saligkåring er det tredje av fire steg fram mot kanonisering.

Paven har tidligere besøkt Brasil og Midtøsten . I tillegg til Albania, foreligger det planer om reiser til Sør-Korea i august og Sri Lanka og Filippinene i januar.

den katolske kirke,pave frans,paven-albania,utenriks,nyheter,politikk,europa,albania