Olav Thon støtter Frp i helsiders annonser

- Jeg har ikke støt­tet Frp øko­no­misk. Jeg ryk­ker inn an­non­sen for å bli kvitt på­gan­gen med spørs­mål om hvil­ket parti som får min stem­me.

En av Nor­ges aller ri­kes­te menn, ei­en­doms­kon­gen Olav Thon, for­tel­ler om sin støt­te til Frem­skritts­par­ti­et i hel­si­ders an­non­ser i Af­ten­pos­ten og VG tirs­dag.

- Jeg har ikke støt­tet Frp øko­no­misk. Jeg ryk­ker inn an­non­sen for å bli kvitt på­gan­gen med spørs­mål om hvil­ket parti som får min stem­me, for­tel­ler Thon til Af­ten­pos­ten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I an­non­sen skri­ver den 90 år gamle mil­li­ar­dæ­ren:

- Et sterkt Frem­skritts­par­ti gjør det let­te­re for Høyre å føre høyre­po­li­tikk.

- Jeg vel­ger Frem­skritts­par­ti­et fordi par­ti­ets pro­gram er for­nuf­tig og fordi par­ti­et er lan­dets tred­je størs­te, som aldri har fått vist hva de er gode for, ut­dy­per han.

Thon sier til Af­ten­pos­ten at kro­ner og øre, skatt og øko­no­mi ikke er år­sa­ke­ne til at han vel­ger Frp.

- By­rå­kra­ti­et vokser i en be­ten­ke­lig grad og kneb­ler gründer­skap og pro­duk­sjons­ut­vik­ling. Et­hvert po­li­tisk parti som vil prøve å stop­pe denne be­ten­ke­li­ge ut­vik­lin­gen ville fått min stem­me. Gjen­nom sitt pro­gram anser jeg at Frp er best egnet, sier Thon.

I til­legg mener Thon at Frp gir ung­dom­mer flere mu­lig­he­ter til å bygge frem­ti­den sin, at eldre får flere og gode mu­lig­he­ter og at Frp står for en bære­kraf­tig inn­vand­rings­po­li­tikk.

(©NTB)

Les også
KrF angriper Frps kamp mot forbud