Dette mener Fremskrittspartiet (Frp)

... om bruken av oljepenger, bistand, innvandring, tiggere, eldreomsorg, bioteknologi og andre viktige saker.

Frp mener:

Bio­tek­no­lo­gi: po­si­tiv til mu­lig­he­ter gen- og bio­tek­no­lo­gi gir til å for­bed­re og ut­vik­le men­nes­kers liv, in­nen­for tryg­ge, og vi­ten­ska­pe­lig god­kjen­te for­mer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Re­pro­duk­sjons-etikk: JA til forsk­ning på be­fruk­te­de egg, fos­ter­dia­gnos­tikk og ul­tra­lyd også før 12 svan­ger­skaps­uke.

Klima: Forsk­ning viser at men­nes­ke­lig ak­ti­vi­tet på­vir­ker kli­ma­et, men sam­ti­dig er det stor usik­ker­het om hvor mye det ut­gjør i for­hold til na­tur­li­ge va­ria­sjo­ner.

Bi­stand: Vil be­gren­se stat­lig bi­stand, inn­føre fri­han­del, opp­munt­re til fri­vil­lig bi­stand gjen­nom hu­ma­ni­tæ­re or­ga­ni­sa­sjo­ner og unngå at norsk bi­stand bi­drar til kor­rup­sjon

Olje­le­ting i Nord: FrP vil åpne for kon­se­kvens­ut­red­ning av hav­om­rå­de­ne uten­for Ves­ter­ålen, Lo­fo­ten og Troms sna­rest mulig, med hen­sikt å åpne for pe­tro­le­ums­virk­som­het.

Bruk av olje­pen­ger: Er­stat­te da­gens hand­lings­re­gel med et nytt an­ker­fes­te for den øko­no­mis­ke po­li­tik­ken og skil­le mel­lom drift og in­ves­te­rin­ger i stats­bud­sjet­tet.

Asyl/inn­vand­ring: Nor­ges mot­tak av men­nes­ker fra land uten­for den vest­li­ge kul­tur­krets be­gren­ses kraf­tig. Kri­te­ri­ene for å gi asyl skal tol­kes strengt. Vil ha ukke­de asyl­mot­tak.

Eldre­om­sorg: Vil til­la­te døds­hjelp i en­kel­te si­tua­sjo­ner. Vil ha lov­fes­tet rett til vel­d­ferds­tje­nes­ter, blant annet syke­hjems­plass.

Tig­ge­re: Vil inn­føre na­sjo­nalt for­bud mot tig­ging.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Skatt/av­gif­ter: Vil fjer­ne arve­av­gift, re­du­se­re do­ku­ment­av­gift og re­du­se­re inn­tekts­skatt for van­li­ge lønns­mot­ta­ke­re.

Les også
Uklart alternativ, men alle vil ha maktskifteBlått samarbeidBlått samarbeid