#BringBackOurGirls-markering i Oslo

Tirsdag klokken 12 holder initiativtagerne Gina Ihasee og Nnakaenyi K. Eribe appell på Youngstorget for å vise solidaritet med de kidnappede skolejentene i Nigeria. Deretter går de mange hundre påmeldte sammen til Utenriksdepartementet.

- Disse skole­jen­te­ne er noens barn, noens søst­re, noens ku­si­ner og de alle tren­ger vår hjelp! Vær så snill og still opp og vis so­la­da­ri­tet med de uskyl­di­ge jen­te­ne! skri­ver Gina Iha­seeFace­bo­ok-si­den som hun opp­ret­tet tors­dag kveld sam­men med Nn­a­ka­enyi K. Eribe. Begge har én for­eld­rer fra Ni­ge­ria.

Tirs­dag mor­gen har nes­ten 500 men­nes­ker tryk­ket på «jeg skal delta»-knap­pen på Face­bo­ok-si­den for ar­ran­ge­men­tet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På Face­bo­ok: De­mon­stra­sjons­tog for de kid­nap­pe­de jen­te­ne i Ni­ge­ria

14. april ble 276 jen­ter kid­nap­pet fra lands­byen Cibok i del­sta­ten Borno i Ni­ge­ria. 53 av jen­te­ne klar­te å rømme fra kid­nap­per­ne, men fort­satt hol­des de 223 andre fan­get. De fles­te av jen­te­ne er krist­ne.

Tirs­dag klok­ken 12

De­mon­stra­sjo­nen star­ter på Youngs­tor­get tirs­dag 13. mai klok­ken 12, med av­marsj til til Uten­riks­de­par­te­men­tet.

Markeringen støttes av blant annet Amnesty International Norge, PLAN, FOKUS, Mellomkirkelig Råd og Fellesrådet for Afrika.

- Jeg og Nn­a­ka­enyi har en­ga­sjert oss i denne saken først og fremst fordi det er brudd på men­neske­ret­tig­he­te­ne til disse uskyl­di­ge jen­te­ne og fordi de tren­ger hjelp fra hele ver­den nå, sier Gina Iha­see til Dagen.

- Det er på tide at res­ten av ver­den får øyne­ne opp for Boko Ha­rams gru­som­me hand­lin­ger, og be­gyn­ner å be­kjem­pe de. Norge har mange res­sur­ser vi kan bistå med, og vi bør bidra på alle mu­li­ge måter som kan føre til en løs­ning på si­tua­sjo­nen.

- Ta med pla­ka­ter

- Når du kom­mer til de­mon­stra­sjo­nen, ta gjer­ne med pla­ka­ter med hashtag­gen #Bring­Back­OurGirls eller med egne mel­din­ger og bud­skap, opp­ford­rer Gina Iha­see.

Les også: Bring jen­te­ne våre hjem

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Bortføringene kan bli et vende-punkt i kampen mot Boko Haram
Les også
Bring jentene våre hjem