Avfeier kritikk og hamrer løs mot KrF

Jan Hanvold mener det er KrFs feil at vi har hatt en rødgrønn regjering i Norge de siste åtte årene.

Vi­sjon Nor­ge-sjef Jan Han­vold møter mot­bør etter ut­spil­le­ne sine på Face­bo­ok om at KrF er so­sia­lis­ter og opp­ford­rin­gen til å be og faste for at De Krist­ne skal komme inn på Stor­tin­get.

I Dagen man­dag ad­var­te kris­ten­le­der­ne Sten Sø­ren­sen, Rolf Kjøde og Arn­finn Cle­ment­sen mot å be om re­gje­rings­skif­te. Nå tar både KrF-po­li­ti­ker Geir Mag­nus Ny­borg og Da­gens de­batt­re­dak­tør Tar­jei Gilje av­stand fra Han­volds spissfor­mu­le­rin­ger og an­kla­ger mot KrF.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«På Vi­sjon Norge kan du høre om av­krist­nin­gen av KrF og na­sjo­nen av folk som nå er blitt li­be­ra­le og so­sia­lis­ter. Det er ikke rart folk er for­vir­ret», kom­men­te­rer Ny­borg.

Gilje skri­ver blant annet «Vi kan gjer­ne mene at den gamle pa­ra­gra­fen var bedre, men Kris­te­lig Folke­par­ti for­tje­ner mer ros enn ris for at kris­ten­dom­men fak­tisk er om­talt i Grunn­lo­ven fort­satt».

Av­krist­ning

Han­vold be­kref­ter over­for Dagen at han står inne for alt han skri­ver på Face­bo­ok-si­den sin. TV-pro­fi­len er ikke redd for å si at han har tenkt å stem­me på De Krist­ne ved stor­tings­val­get kom­men­de man­dag, og er mildt sagt uenig i Tar­jei Gil­jes ro­sen­de ord om KrF.

- Når KrF er med på å endre grunn­lo­vens pa­ra­graf to og tar bort at kris­ten­dom­men skal være stats­re­li­gion - det er med på å av­krist­ne Norge.

- Du har sagt at om en skal ta Guds ord og Bi­be­len på alvor, er det bare ett parti du kan stem­me på - altså De Krist­ne. Flere av­hop­pe­re fra par­ti­et an­kla­ger parti­le­del­sen for ån­de­lig ma­ni­pu­le­ring, pen­gerot og løgn. Hva sier du til disse på­stan­de­ne?

- Det kan ikke jeg ut­ta­le meg om, sva­rer Han­vold.

Ber for alle

Jan Han­vold mener KrF har fryst ut kon­ser­va­ti­ve krist­ne og blitt et alt­for li­be­ralt parti.

- Nå var jeg på skole­de­batt oppe i Ål og Gol. KrF-re­pre­sen­tan­ten der står fram og sier at hun er les­bisk - men det er helt greit for KrF. I til­legg sier hun at skole­po­li­tikk er sexy. Re­pre­sen­te­rer hun da KrF? Ja, det gjør hun. Hva står KrF for? Er de i ferd med å bli tatt over av de li­be­ra­le? Sva­ret mitt på det er ja, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sten Sø­ren­sen sier til Dagen at han ber for de sty­ren­de myn­dig­he­te­ne, uan­sett hvil­ket parti de kom­mer fra. Det gjør også Jan Han­vold, men han mener det li­ke­vel må gå an å be om end­rin­ger i det po­li­tis­ke land­ska­pet.

- Jeg ber for stats­mi­nis­ter Stol­ten­berg og konge­hu­set hver dag, jeg. Men når jeg snak­ker om at nå må vi be og faste for en for­and­ring i Norge, så er jo det en del av de­mo­kra­ti­et - at vi skal få inn krist­ne, rett­fer­di­ge men­nes­ker som vil ta Guds ord på alvor.

- Folk er lei

- Hvis De Krist­ne ikke kom­mer over sperre­gren­sen og ikke kom­mer i re­gje­ring - har Gud da ikke hørt bøn­ne­ne til folk, eller er det rett og slett etter Guds vilje?

- Vi ber til Gud, så har folk en fri vilje til å gjøre det Gud vil. Vi lever i et de­mo­kra­ti, der er det fler­tal­let som be­stem­mer, sva­rer Han­vold.

Som mener De Krist­ne uan­sett har fått mar­kert seg og spredt en­tu­si­as­me.

- Den bøl­gen som De Krist­ne har skapt med en­tu­si­as­me, den har ikke Kris­te­lig Folke­par­ti. De bare maler den samme leksa om igjen og om igjen. Folk er lei KrF, kon­klu­de­rer han.

- Jeg har stemt KrF før. Jeg har stemt Frp før. Men nå har vi i to stor­tings­valg blitt snytt for en bor­ger­lig re­gje­ring av KrF. Jeg tar ikke sjan­sen på å kaste vekk stem­men min til KrF for at Jens og kom­pa­ni skal få styre vi­de­re i Norge.

DAGEN

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Oppfordrer til bønn og faste for De Kristne
Les også
Kristenledere ber ikke om ny regjering
Les også
Hanvold med utskjelling, bønn og fasteGeir Magnus Nyborg
Les også
Ønsketenkning og realiteter