Partileder for Sverigedemokrat
...
Partileder for Sverigedemokraterna Jimmie Åkesson langet ut mot islamister og islamisme da han holdt sommertale i havnen i Sølvesborg lørdag. OLA TORKELSSON / TT / NTB scanpix Foto: Ola Torkelsson / NTB scanpix
Åkesson: – Islamismen er vår tids nazisme
Del
Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson langet ut mot islamister og islamisme da han startet valgkampinnspurten med en sommertale i hjembyen Sölvesborg lørdag.

– Islamismen er vår tids nazisme og kommunisme, sa Jimmie Åkesson, og ble møtt av dagens største applaus fra noen hundre tilhørere.

Vet du hvilket symbol Åkesson holder opp på bildet? Over hele verden bytter folk Facebook-bildet sitt med dette symbolet

Partilederen gikk gjennom noen av de aktuelle konfliktene i Midtøsten før han tok opp støtte til organisasjoner og foreninger som har tilknytning til islamisme.

– Vi skal sørge for at all skattefinansiert støtte til deres virksomheter blir inndratt, sa Åkesson, som deretter henvende seg til svenske islamister i Syria og Irak.

– Dere kan bare bli værende. Sverige er ikke lenger deres hjem.

Åkesson snakket i talen også til kvinnelige velgere, som Sverigedemokraterna har få av.

– Jeg er ikke feminist! Jeg er sverigedemokrat, sosialkonservativ og nasjonalist. Men jeg tror på likestilling, understreket Åkesson, som varslet en tiltakspakke om kvinnefrigjøring om kort tid.

Seks uker før valget ligger Sverigedemokraterna an til å få støtte fra 8 til 11 prosent av velgerne. Men den rødgrønne blokken ser ut til å gjøre et veldig godt valg og kan sørge for at Sverigedemokraterna ikke lenger blir vippeparti mellom den konservative og den rødgrønne blokken.

Sverige har i åtte år vært styrt av statsminister Fredrik Reinfeldts borgerlige allianse.

sv-politikk-åkesson,utenriks,nyheter,politikk,valg,norden,sverige