KRISTEN: Bokstaven «nun» i det arabiske alfabetet er blitt symbolet på kristne i Mosul. «Nun» er første bokstav i ordet «nazarene» som betyr kristen.

Bokstav-støtte til kristne i Mosul

Kristne i Mosul drives ut av hjemmene sine. Islamistene i ISIL merker hjemmene deres og plyndrer dem.

Med den arabiske og persiske bokstaven «nun», har kristne verden over vist sin støtte til forfulgte trossøsken i den irakiske byen Mosul.

Den støtten kan de trenge. For første gang på 1.600 år feires det ikke gudstjeneste i byen. Helt siden 400-tallet har byen hatt kristne innbyggere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Terror

Det er den ekstremistiske organisasjonen ISIL som skaper problemer. Det er også de som gav kimen til støtteaksjonen på Facebook, hvor kristne skifter ut sitt profilbilde med bokstaven «nun».

ISILmerker nemlig alle kristne hjem med denne bokstaven, et tegn på at her bor det kristne, her kan det plyndres.

«Nun» er første bokstav i ordet «nazarene» som betyr kristen.

Les også:Kristne hjem klargjøres for plyndring

Solidaritet

En av dem som byttet ut sitt bilde på Facebook, er informasjonsansvarlig iStefanusalliansen, Thea Haavet.

– Det er viktig å vise solidaritet med kristne brødre og søstre i Irak. Deres sak overskygges av det som skjer i Gaza, deres sak er veldig alvorlig. Måten ISIL går frem på minner om måten jødenes eiendommer ble vandalisert før krigen i Europa, forteller hun til Dagen.

– Gjennom sosiale medier kan folk bidra med å sette søkelys på situasjonen.

Demonstrasjoner

Lørdag blir Stefanusalliansen med i demonstrasjonstog mot ISIL. Oslo er en av mange byer som arrangerer protestmarkering.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har også ensigneringskampanje ute på våre Facebook-sider. Den er også internasjonal oghar raskt blitt signert av over 200.000 personer, sier Haavet.