Opp-ned

Har det slått deg hvordan Guds rike er et opp-ned-rike?

Dem Jesus løfter aller mest opp, er barna. Den som vil inn i Guds rike må være som dem. Og den som vil være størst i Guds rike bes å ta imot små barn. For det er som å ta imot Jesus selv.

Så var det de som ikke levde som de skulle. Det er dem jeg har kommet for, sa Jesus. Og «alle tollerne og synderne holdt seg nær til Jesus for å høre ham», står det. Jesus spiste med dem. Og kalte dem til disipler.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Og så gjaldt det kvinnene som hadde annenrangs status den gang. Og samaritanerne som jødene regnet som urene. «Hvordan kan du som er jøde, be meg, en samaritansk kvinne, om å få drikke?» Og så var det dem som var så fattige og syke at folk ikke en gang ville ha noe med dem å gjøre.

Jeg har tenkt på hvordan det ville vært å ha Jesus på besøk nå. Kanskje det ville vært umulig å få Ham ut av et av byens utesteder en fredagskveld Han skulle vært med på et kristent møte. Eller kanskje Han ville sittet midt i samlingsrommet i en av byens største barnehager mens et teologisk forum satt og ventet på Ham.

Guds rike er midt iblant dere, sa Jesus. Det merker vi imellom oss, men kanskje enda sterkere de stedene Han selv ville oppsøkt.

Trenger du mer åndelig påfyll?