Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Nesten en kristen?

«Tror du på profetene, kong Agrippa? Jeg vet at du tror. Agrippa sa til Paulus: Det er like før du får overtalt meg til å bli en kristen.» Ap.gj. 26,28.

Det handler om kong Agrippa, og ikke minst Paulus som sitter fengslet anklaget for blant annet å skape uro blant jødene og for å vanhellige templet. Men han får sjanse til å forsvare seg.

Kongen hadde tydeligvis hørt om Paulus og kjente til Jesus og den kristne tro. Nesten en kristen. Mange er i dag i samme situasjon. De er positive til alt som har med kristendom og tro å gjøre. Like ved, men allikevel utenfor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det var et ganske spesielt vitnesbyrd av en konge i oldtiden. «Like før», da er det ikke langt igjen. Men det avgjørende skrittet mangler. Vi hører ikke mer om hvordan det gikk med Agrippa.

Den amerikanske sangforfatteren og evangelisten Philip Paul Bliss (1838–76) skrev i 1871 sangen, «Nesten en kristen». Fem år senere døde han og kona i en tragisk togulykke.

Personlig og alvorlig settes søkelyset på et så viktig valg. Første og andre vers: «Nesten en kristen, jeg har ei ro. Nesten en kristen, nær ved å tro, Da må du ikke si: La kallet gå forbi!

En gang skal det nok bli, Men ei i dag. Nesten en kristen, kom, kom i dag! Nesten en kristen, nåden mottag! Jesus deg innbyr her, Englene er deg nær, Venner i forbønn er, Å, vandrer, kom!» Innbydelsen har fremdeles gyldighet!

Her finner du flere andakter

Les også
Bønn gir styrke
Les også
Har du hørt den ultimate peptalken?
Les også
Velkommen hjem
Les også
Mer stillhet
Les også
Fjerner muslimfiendtlige bønner