Bare

«Tyven kommer bare for å stjele, drepe og ødelegge.» Joh 10:10

Selvsagt vet vi med hodet at djevelen bare vil stjele, drepe og ødelegge. Men med hjertet viser vi mange ganger at vi ikke vet det. Som bibelskolelærer leser jeg ofte verset for elevene og over­driver ordet «baaare».

Motstanderen presenterer seg nemlig ikke slik. Han har stort sett alltid noe i posen som virker godt, riktig, fornuftig, eller innbydende. Men sannheten er at han – bare – vil stjele, myrde og ødelegge. Jesus sa det fordi vi trenger å høre det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi skulle lært litt av sauene. De har en velutviklet egenskap, for de er byttedyr. De vet å skille mellom hvem de kan stole på og ikke. Det hjelper ikke om en fremmed har noe godt å komme med, dersom de ikke kjenner stemmen hans. (Joh 10:5)

Den gode gjeteren har vist seg tilliten verdig. Han flyktet ikke da ulven kom, og han var villig til å gi sitt liv for sauene. Fienden har ikke bevist noe som helst, likevel hører vi på ham.

Det blir mye ekstra-arbeid og smerte fordi vi slipper støvsugerselgeren inn i stua. Etter en time med overtalelser sitter vi igjen med en støvsuger for 12.000 ­kroner som vi hverken ønsket eller trengte. Hvorfor ikke stoppe ham i døra med en gang?

Trenger du mer åndelig påfyll?