Vær forberedt

Men det største og alvorligste spørsmålet er jo, «Men når Menneskesønnen kommer, vil han da finne troen på jorden?» Luk. 18,8.

Jesus skal en dag komme igjen. Det er et faktum. Men dagen vet ingen. Det er det bare Gud som vet. Derfor blir det også galt å spekulere og forsøke å regne det ut.

Men det finnes tegn som kan varsle gjenkomsten og vi bør til enhver tid være våkne og leve i bønn. Jesus snakker tydelig om disse ting. Vi vet ikke akkurat hvordan det skal skje. Men Jesus bekrefter at denne verden skal forgå.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det skal skje plutselig og uventet, som lyn fra klar himmel, mens vi aner fred og ingen fare. Livet skal gå sin vante gang med arbeid og annet, og framtidsplanene er klare.

Jesus er kommet for å redde oss fra den plutselige dommen, slik Noah og hans familie ble reddet fra den plutselige vannflommen, og slik Lot og hans familie ble reddet da byen deres plutselig ble ødelagt.

Under alt dette som skal skje finnes et fast og urokkelig punkt. Det er Guds eget ord. Alle Guds løfter står fast, også når Jesus kommer som dommer. Det gjelder også Guds løfter om nåde og frifinnelse for den som lever i troen på Jesus Kristus.

Hos Jesus skal vi kjenne oss trygge. Og han vil at vi skal se frem til at han kommer: «Men når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft hodet, for da er deres forløsning nær.» Luk 21,28

Men det største og alvorligste spørsmålet er jo, «Men når Menneskesønnen kommer, vil han da finne troen på jorden?» Luk. 18,8.

Her finner du flere andakter