Guds omsorg

«Jeg synes inderlig synd på folket. De har alt vært med meg i tre dager, og de har ikke noe å spise. Sender jeg dem sultne hjem, vil de bli helt utmattet på veien – noen av dem kommer jo langveisfra.» Mark. 8,2–3.


Jesus er i sentrum for et brødunder. Sju brød og noen småfisker blir velsignet. Omkring 4000 mennesker spiser seg mette. Jesus viser materiell omsorg, men omsorgen gjelder også sjelen.

Den åndelige nøden ligger også Jesus på hjertet. Gud har omsorg for hele mennesket. Jesus hadde undervist folket, og gitt dem rikelig med åndelig føde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De hadde vært sammen i tre dager, og han kunne ikke sende dem sultne hjem. Slik er Gud, han er full av omsorg for legemet og sjelen. Han sørger alltid for sine.


«Jeg er livets brød. Den som kommer til meg, skal ikke hungre, og den som tror på meg, skal aldri tørste.» Joh. 6,35.


Det er like etter brødunderet at Jesus sier dette om seg selv. Jesus var i ferd med å bli populær, de ville gjøre ham til konge.
Jesus skjønte at det var nødvendig å forklare folket at livet er mer enn mat og klær.

En viktig påminnelse for alle. Folk flest er ensidig opptatt av materiell og økonomisk vekst. Vi som bekjenner troen lar oss lett rive med. Jesus er opptatt av at mennesker skal komme i et rett forhold til Gud.

«Sørg du for meg all min tid, sørg for meg og mine. Gud allmektig, nådig blid, sørg for alle dine.» Bernt Støylen

Behov for mer inspirasjon?