MENNESKEVERD: 

Er det virkelig mulig å være mer bekymret for et politisk parti enn hvordan det går med de mange små vergeløse menneskene i mors liv, spør Ola E. Hals.

KrFUs tåkeleggelse og snuoperasjon i abortsaken

Takk til redaktør Vebjørn Selbekk for klar forsvarstale, i Dagen 21.02.23, for de minste små menneskene i mors liv, de som er avhengig av at andre taler deres sak. Gud gjør ikke forskjell på mennesker i og utenfor mors liv. Hvordan kan politikere (og andre) da tørre å gjøre det?

Kristenforfølgeren Paulus som ble radikalt omvendt, vitner om at «det behaget Gud, Han som utvalgte meg fra min mors liv og kalte meg ved sin nåde, å åpenbare sin Sønn i meg, for at jeg skulle forkynne Ham blant folkeslagene, da rådførte jeg meg ikke først med kjøtt og blod» (Gal 1,15–16).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Takk, Herre Jesus Kristus, for at ingen avlivet Paulus i hans mors liv. Om noen hadde gjort det, ville det vært et alvorlig opprør mot Den hellige allmektige. Det ville vært menneskers krenkelse og kansellering av Guds plan.

I samme avis, side 21, er det vanskelig å tro at en «tidligere aktiv Krf-politiker» gir uttrykk for at man bør ha lært å ikke følge Vebjørn Selbekks råd. Hvorfor det? Det kan ende med «katastrofe for partiet» (KrF).

Les også
Nestledervalget som blir avgjørende for KrFs fremtid

Er det mulig virkelig å være mer bekymret for et politisk parti enn hvordan det går med de mange små vergeløse menneskene i mors liv, som Gud ser, elsker og har en plan med? 

Menneskeverdet går ikke ut på dato. De minste små har samme verdi nå som da KrF ble grunnlagt.

Og det alvorlige spørsmålet er ikke hvordan det går med politiske parti, men hvordan det går med de minste vergeløse små, hvis Selbekks gode råd følges ved å gi de minste små menneskeverd og rettsvern.

Ett spørsmål til ettertanke med fri abort (avliving) fram til og med uke 12: Hvordan er det mulig å mene at ufødte barn på 12 og 13 uker ikke har samme menneskeverd?