MIRAKEL: Det største mirakel er at Gud, den Allmektige, himmelens og jordens Skaper, kom til oss som et menneske, født i en stall, og lagt i en krybbe i Betlehem, skriver spaltisten.

Tre mirakelbarn

Bibelen forteller flere ganger at Gud kommer til sitt folk og annonserer en barnefødsel. Reaksjonene er svært forskjellige. I 1Mos 9-15: sier Gud til den barnløse Abraham: «Jeg skal sannelig komme tilbake til deg etter så lang tid det tar for at et nytt menneskeliv skal bli til, og se, Sara din hustru, skal da ha en sønn.»

Abraham og Sara var godt oppe i årene, og Sara hadde det ikke lenger slik kvinner pleier å ha det, sier Bibelen. Derfor var Saras første reaksjon at hun lo. Hun lo fordi det var menneskelig sett umulig for henne å bli gravid i så høy alder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da Herrens engel åpenbarte seg for Sakarja og fortalte at hans bønn var hørt, tvilte han på engelens ord. Sakarja ble far til Døperen Johannes, men budskapet var rett og slett for godt til å være sant! Sakarja og hans hustru, Elisabeth, var barnløse i meget høy alder. Derfor utbrøt han: «Hvordan kan jeg vite dette? For jeg er en gammel mann, og min hustru er også i langt framskreden alder.» Konsekvensen av hans tvil var at han ble stum og kunne ikke snakke. (Luk 1:18-20).

Les også
Gud er ikke langt borte

I sterk kontrast til disse står den vakre fortellingen om den unge Maria, som ble Jesu mor. Hun var jomfru og forlovet med en mann som het Josef. Ung, ren og uskyldig, ble hun oppsøkt av engelen Gabriel, som brakte verdens viktigste budskap: Hun skulle bli med barn og føde jødenes Messias, og vår alles frelser og Herre, Jesus Kristus!

Hvilket utrolig budskap! Hvilken nåde og velsignelse for en ung kvinne i begynnelsen av sitt voksne liv. Maria skulle bli med barn ved Den hellige Ånd, uten innblandingen av noen jordisk far. «Du skal gi Ham navnet Jesus. Han skal være stor, og Han skal kalles Den Høyestes Sønn. Og Herren Gud skal gi Ham Hans far Davids trone. Og Han skal herske over Jacobs hus for evig, og Hans rike skal ikke ha noen avslutning.» (Luk 1:31-34).

Les også
Fram til urkristendommen

Trass i at budskapet til Maria langt overgår de andre to, var Marias reaksjon denne: «Se, jeg er Herrens tjenestekvinne! La det skje med meg etter ditt ord.» (Luk 1:38). Maria trodde engelens ord og gjemte disse i sitt unge hjerte.

Noen har problemer med jomfrufødselen, men det største mirakelet er ikke at Jesus ble født av en jomfru. Det største mirakel er at Gud, den Allmektige, himmelens og jordens Skaper, kom til oss som et menneske, født i en stall, og lagt i en krybbe i Betlehem.

La oss lære av Maria og gi rom for Jesus i våre hjerter. Da erfarer vi julens virkelige innhold.