BØNN: Herre, hjelp oss å prioritere rett! Hjelp oss å vinne mennesker framfor noe annet, skriver Harald Mydland.

Hva var det Jesus ba oss om å gjøre?

Matteus har oppsummert Jesu tjeneste slik: «Jesus dro omkring i alle byene og landsbyene. Han lærte i synagogene deres og forkynte evangeliet om riket, og Han helbredet all sykdom og alle plager» Mark 9:35. Vi kan tilføye at Han kalte disipler, som skulle mangfoldiggjøre Hans tjeneste.

Disse fire sidene ved Jesu tjeneste, forkynnelse utad til folket som før ikke hadde hørt undervisningen innad i synagogene, helbredelse av syke, samt kallet til etterfølgelse, dannet modellen for apostlenes tjeneste. Denne skjøt for alvor fart på pinsefestens dag. Apg 2:1

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Markus skriver i Mark 9:36 «Da Han så folket, fikk han inderlig medynk med dem, for de var herjet og forkomne som får uten hyrde. I min engelske Bibel brukes begrepet compassion, der det på norsk heter medynk. Det engelske ordet compassion betyr mer enn «bare» medfølelse; det betegner en medynk som resulterer i handling.

Handlingen i dette tilfellet finner vi i det etterfølgende verset. Jesus sier: «Høsten er stor, men arbeiderne er få. Be derfor Høstens Herre at Han vil drive arbeidere ut til Sin høst!»

Dette er det grunnleggende kallet til oss. Uansett hvilken tjeneste vi måtte stå i, har vi et kollektivt kall om å vinne mennesker for Jesus og evigheten.

Av Jesu ord forstår vi at høsten ikke er problemet. Nei, høsten er stor! Problemet er mangelen på høstarbeidere; kristne som tar Jesu ord på alvor, og involverer seg i praktisk sjelevinning på en aller annen måte.

Hva var det Jesus ba oss om å gjøre? Det er utrolig hvor mange aktiviteter mange kirker, menigheter og troende engasjerer seg i. Spør vi oss selv noen ganger: Har Jesus virkelig bedt oss om å gjøre dette? Eller har de tusen aktiviteter tatt over for det ene nødvendige?

Jesus ga sin misjonsbefaling i fire versjoner i evangeliene: Vi er Hans vitner (Lukas 24:48), vi er kalt til å gå ut i all verden og forkynne evangeliet til alle mennesker (Mark 16:15), vi er kalt til å gjøre disipler av alle folkeslag (Matt 28:18–19), og vi er sendt til verden på samme måte som Jesus (Johs 20:21).

I Apg 1:8 lovte Jesus den kraft vi trenger for å kunne utføre oppdraget: Løftet om Den hellige Ånd! Mark 16:20 sier: «Og de gikk ut og forkynte evangeliet overalt, og Herren virket med og stadfestet ordet med medfølgende tegn og under!»

Herre, hjelp oss å prioritere rett! Hjelp oss å vinne mennesker framfor noe annet.