Tar arabisk «alpha-kurs» til Norge

Norske organisasjoner blir opplært i et disippeltreningskurs utviklet av kristne fra Midtøsten.

– Dette tror jeg kan tale til mange, sierSteinar Opheim, daglig leder i misjonsorganisasjonenTent.

Han var en av 60 personer fra organisasjoner og trossamfunn i hele Norge som i helgen ble lært opp i kursopplegget Al Massira. Det er utviklet av kristne fra Midtøsten og består av tolv videoepisoder og samtaleopplegg for grupper.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Opplegget er inspirert av det klassiske trosopplæringskursetAlpha, men tar utgangspunkt i at Gud fins. Alpha-kurset begynner med å stille spørsmål ved Guds eksistens.

Al Massira er arabisk og betyr «reisen», og DVD-materialet ble først spilt inn på arabisk. Det er også utgitt på engelsk, fransk og en kinesisk dialekt, og tekstet på enda flere språk og totalt tre kinesiske dialekter.

– Kurset viser hvordan kristne fra Midtøsten ønsker å forklare Bibelen, sier den britiske kurslederen Gary, som ikke ønsker å få hele navnet sitt på trykk. Han er med i en organisasjon i Storbritannia som jobber for å spre kursopplegget i hele verden.

Noas ark

– Al Massira er en videoressurs man kan bruke for å trene kristne til disippelskap, men det kan også brukes til å dele evangeliet ut fraDet gamle testamentet. Det er viktig å vise atDet nye testamentet ikke har et frelsesbudskap som ikke allerede er åpenbart i Det gamle testamentet, sier han.

Kurset begynner altså fremst iBibelen, og tar for seg de bibelske personlighetene Adam og Eva, Noa, Abraham og Sara, Moses, David, og Maria, før de kommer til Messias, Jesus Kristus.

– Blant annet ser vi på hvordan synden oppstod og årsaken at det trengs offer og blod for å dekke over menneskers synder. Vi snakker for eksempel om Noas ark og Guds rettferdighet og nåde, som også møtes i korset, utdyper Gary.

Verktøy

Helgens kurs ble arrangert avNorsk råd for misjon og evangelisering (Norme) med mål om å gi nordmenn verktøy til å dele evangeliet med ikke-vestlige innvandrere og asylsøkere på en forståelig måte.

En medarrangør fraFrikirken, som ikke ønsker å stå fram med navn og bilde, tok selv kurset i fjor i Finland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det gav meg noen verktøy til å dele Bibelens budskap med innvandrere, sier han til Dagen.

Steinar Opheim i Tent satte pris på helgens kurs i Oslo.

– Den bibelske historien blir presentert på en levende og fargerik måte som jeg tror vil kommunisere godt med folk både i Midtøsten og andre steder. Spesielt flott var det å se at opplegget legger stor vekt på hvordan hendelser, tegn og profetier i Det gamle testamentet peker fram mot Jesus. Dette tror jeg kan tale til mange, sier han.

– Hvor mange blir kristne etter kurset, Gary?

– Det er vanskelig å vite fordi vi bare gir folk ressursene og så tar de det videre. Men etter kursingen begynte for seks år siden, vil jeg anslå at minst 100-200 personer verden over har blitt kristne etter kurset. Det er et konservativt estimat.

– Hvordan kan nordmenn møte innvandrere og asylsøkere med evangeliet?

– Bli venn med dem. Ikke vær redd for folk som ser annerledes ut enn deg. Folk fra Midtøsten og andre steder er generelt veldig glade i å snakke om Gud, sier Gary.