NRK-journalist Anders Magnus smilte da han i forrige måned tok en selfie med mulla Krekar og kona Rokhosh Fatah Ahmad i pausen under et rettsmøte i Borgarting lagmannsrett. Magnus intervjuet onsdag kveld Krekar i et TV-intervju. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Kritikk mot NRKs Krekar-intervju

Oslos varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) forstår ikke hvorfor NRK kringkastet mulla Krekars synspunkter onsdag.

Libe Rieber-Mohn.

– Krekar har selvsagt ytringsfrihet, men på generelt grunnlag vil jeg advare mot å løpe islamisters ærend. Krekar er altså dømt for å være en fare for rikets sikkerhet. Ikke bare i fortid, men i framtid. Vi trenger ikke få ham til å gjenta ting han allerede har sagt for å vite at han er en farlig mann. Vi må forstå alvoret i det han er dømt for, sier Rieber-Mohn.

NRK Dagsrevyen sendte onsdag et 13 minutter langt intervju med mulla Krekar, og fulgte det opp med debatter både på radio og fjernsyn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Styreleder William Nygaard i Norsk PEN er mindre kritisk.

– Man må balansere to hensyn. Det ene er den journalistiske viktigheten av å vise fram hva fundamentalisme er. Det andre er å være kritisk til meningene han forfekter. Så kan man alltid diskutere hvor stor sendeflate man skal bruke. Man ønsker ikke å lage talerstol for noe antidemokratisk. Men det er vanskelig å se akkurat dette intervjuet som propaganda, selv om vi må være klar over at han kan skape frykt blant flere, også blant sine egne, med sin voldsomhet, sier Nygaard.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Mulla Krekar er pågrepet og siktet
Les også
Ikke endret sikkerhet ved karikatur-utstilling
Les også
Justisminister Anundsen: – Bra at Krekar ytrer seg
Les også
Muslimsk forstander: – Krekars uttalelser er hårreisende
Les også
Resultatløse møter om Krekar i Irak