Mulla Krekar i TV-intervju med NRK. Her snakker han kom en kurder som brente Koranen, og som Krekar er dømt for å ha truet. Foto: NRK

Muslimsk forstander: – Krekars uttalelser er hårreisende

Muslimske ledere i Norge tar sterkt avstand fra mulla Krekars uttalelser, der han blant annet uttrykte støtte til terroren i Paris nylig og støttet drap på folk som tegner Muhammed.

I et intervju med NRK sa mulla Krekar at det er muslimers rett å drepe dem som fornærmer profeten med karikaturtegninger. Han sa videre at han var glad for det som skjedde i Frankrike da to væpnede menn angrep redaksjonen til satiremagasinet Charlie Hebdo og drepte elleve personer.

– De forsvarte sin ære. De forsvarte sin helligdom. De var helter, sa Krekar blant annet i NRK-intervjuet, som du kan se her:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Ikke islam»

– Dette har ikke noe med islam å gjøre, sier forstander for Det islamske forbundet, Basim Ghozlan til NRK.

Han frykter at andre muslimer kan bli påvirket av det Krekar sier, men at de nå må gjøre alt de kan for å hindre det. Han kaller Krekars uttalelser for hårreisende.

– Vi må gå imot det han sier ved hjelp av teologisk argumentasjon, vi må vise hvor feil tankegangen hans er. Det Krekar står for, er en katastrofal ekstremisme som ødelegger samfunnsfreden, sier han.

Sheikh Mahmoud Jalloul i sjiamoskeen Tauheed i Oslo mener mulla Krekar baserer seg på en feil tolkning av Koranen.

Han tror de aller fleste muslimer i Norge tar avstand fra det Krekar står for.

– Vi muslimer tror at Koranen er hellig, men tolkning er ikke hellig. For tolkningen kommer an på utdannelsen, og det er en lang prosess å kunne tolke Koranen. Det er ikke hvem som helst som kan avgjøre dette, sier Jalloul.

* Sterke meninger: Se hvilke saker som engasjerer - delta i debatten!

Les også
Resultatløse møter om Krekar i Irak
Les også
Politiet gjennomgår nye Krekar-uttalelser
Les også
Krekar-intervju kan skjerpe sikkerheten rundt karikaturutstilling
Les også
Krekar: – Nordmenn som tegner Muhammed, må dø
Les også
Mulla Krekar møtte ikke til avhør