Prins Charles er kjent for ikke være redd for å si hva han mener. Nå ber han angivelig Saudi-Arabias nye konge om å gripe inn og stanse piskingen av en saudiarabisk blogger. Foto: Reuters / NTB scanpix

– Prins Charles ber Saudi-Arabia stanse pisking av blogger

Storbritannias prins Charles kommer til å be Saudi-Arabias nye konge om å gripe inn og stanse piskingen av en saudiarabisk blogger når han besøker landet til uken, ifølge britiske medier.

Prins Charles innledet søndag en seks dager lang rundreise i Midtøsten. Han begynner i Jordan og skal etter det innom Saudi-Arabia, Kuwait, Qatar og De forente arabiske emirater.

Prinsens kontor ønsker ikke å si noe om programmet, men ifølge avisa Mail on Sunday kommer den britiske tronarvingen til å be Saudi-Arabias nye kong Salman om å gripe inn og oppheve dommen mot den saudiarabiske bloggeren Raif Badawi, som er dømt til ti års fengsel, bøter og 1.000 piskeslag for å ha skrevet krenkende om islam.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Diplomatiske kilder sier til avisen at det faktum at oppfordringen om å gripe inn kommer fra en kongelig person, kan ha større betydning en kritikk fra andre hold.

Les også
Henter styrke i farens kampBahrain
Les også
Saudi-Arabias kong Abdullah er død
Les også
Drapsstruet for kamp mot ekstremisme
Les også
«Jeg er kristen, og jeg elsker muslimer»
Les også
Fem drept under sjiamuslimsk festival i Saudi-Arabia