KrFU-leder Ida Lindtveit.

KrFUs leder topper valglisten i Akershus

KrFU-leder Ida Lindtveit (bildet) er på topp på fylkeslista til nominasjonskomiteen i Akershus KrF. Andreplassen på lista er satt av til rettsmedisiner Torleiv Ole Rognum.

– Det blir veldig spennende. Jeg har jobbet mye opp mot stortingsgruppa som KrFU-leder også. Nå gleder jeg meg over å få sjansen til å fortsette mitt politiske arbeid fra Stortinget, sier hun til Dagsavisen.

Men det kan bli kamp om topplassen på valglista. Fylkesleder Ingunn Ulfsten takket nei til å stå på lista da Lindtveit ble plassert øverst, men skal ha så stor støtte at det ligger an til å bli kampvotering om førsteplassen, skriver Vårt Land. Nominasjonsmøtet er 19. september.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Uansett mister partiets nestleder Dagrun Eriksen muligheten til å bli innvalgt til Stortinget fra Akershus. Hun var innstilt av Bærum KrF. Ved forrige stortingsvalg ble hun vraket av Vest-Agder KrF til fordel for Hans Fredrik Grøvan. Grøvan ønsker gjerne å fortsette på Stortinget i neste periode.

Om Akershus vil få nok oppslutning til å skaffe seg en stortingsrepresentant i det hele tatt, er usikkert. Denne perioden har de ingen KrF-representanter i nasjonalforsamlingen.

Les også
KrF-nestleder ute av listetoppen i Akershus
Les også
KrF-ere melder seg ut av partiet etter Hareides Pride-støtte
Les også
Hareides drøm om samling i sentrum
Les også
Hareide vil samle sentrum
Les også
Knut Arild Hareide skal på Pride