Melhus kirke i Sør-Trøndelag. NTB arkivfoto: Gorm Kallestad / SCANPIX

«Stjålne» orgelpiper i Melhus funnet

Orgelpipene som onsdag ble meldt stjålet fra Melhus kirke, har kommet til rette. Pipene ble funnet inne i kirken.

De «stjålne» orgelpipene i Melhus kirke har kommet til rette. Dagens undersøkelser medførte at de ble funnet inne i kirken», opplyste Sør-Trøndelag politidistrikt på Twitter torsdag ettermiddag.

– De ble funnet i kirken, men jeg vet ikke helt hvor. De ble funnet på et sted hvor de ikke skal være, sier operasjonsleder Wiktor Pedersen i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Se NRKs TV-reportasje:

Melhus kirkelige fellesråd og Melhus menighetsråd hadde invitert til åpent informasjonsmøte om det nye orgelet onsdag kveld, men da sognebarna kom, var nærmere tusen orgelpiper borte.

Kirkeverge Kurt Rylandsholm varslet politiet, som sendte krimteknikere til stedet onsdag kveld. Undersøkelsene torsdag resulterte i at pipene, som er verdt mellom 4 og 5 millioner kroner, ble funnet – inne i kirken. Pipene ble funnet av noen som har tilknytning til kirken.

«Politiet vil fortsette undersøkelsene for om mulig å finne ut mer om hendelsesforløpet for dette som i utgangspunktet var meldt som tyveri», skriver politiet videre på Twitter.

– Det var i utgangspunktet meldt som et grovt tyveri, og vi synes det er riktig å fortsette å etterforske saken, sier Pedersen.e

Les også
Grovt orgelpipetyveri i Melhus kirke
Les også
Privatpraktiserende prest vil selge kirkelige handlinger
Les også
Godkjente kristen skole kommunen ikke ville haFriskoler
Les også
Ønsker mer rom for folkets røst i kirkenÅpen folkekirke
Les også
Britiske kirker feirer gammelt frihetsbrev