Flammer stiger opp etter et luftangrep mot mål ved Sana 30. mars. Torsdag meldes det om nye saudiarabiske angrep mot mål i Jemen, til tross for at koalisjonen som har bombet Houthi-militsen har erklært at luftkrigen i prinsippet er over. Foto: Mohamed al-Sayaghi / REUTERS / NTB scanpix

– Saudi-Arabia med nye angrep mot Jemen

Saudiarabiske krigsfly skal ha truffet flere jemenittiske opprørsstillinger i nye angrep natt til torsdag, til tross for at landet tidligere i uken varslet nedtrapping.

Vitner sier til AFP at luftangrepene har rammet stillinger nær hovedstaden Sana, nord for Taiz og i byen Yarim. Målene skal blant annet ha vært stridsvogner tilhørende Houthi-militsen.

Det skal også ha blitt gjennomført angrep i den sørlige provinsen Lahj og mot den viktige byen Aden, hvor det gjennom natten var flere sammenstøt mellom opprørere og grupper som er lojale mot president Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Presidenten befinner seg i Saudi-Arabia på grunn av Houthi-militsens framrykking.

Tirsdag kunngjorde den saudi-ledede militærkoalisjonen at luftkrigen i Jemen skal avsluttes og at landet støtter en fredelig løsning på konflikten.

Samtidig varslet den nye luftangrep mot opprørerne når den ser det som nødvendig. (©NTB)

Les også
UNE stanser alle tvangsreturer til Jemen
Les også
Iran med fredsplan for Jemen
Les også
Røde Kors flyr inn nødhjelp til Jemen
Les også
Millioner av barn i Midtøsten uten skolegang