EU vurderer bruk av militærmakt mot menneskesmuglere som frakter flyktninger fra Nord-Afrika til Europa, noe FNs generalsekretær Ban Ki-moon advarer mot. Foto: Reuters / NTB scanpix

Uklart om Norge vil delta militært i Middelhavet

FNs sikkerhetsråd diskuterer et britisk forslag om bruk av militærmakt mot menneskesmuglere i Middelhavet, men det er uklart om Norge vil ta del i en slik eventuell operasjon.

EU slutter helhjertet opp om forslaget, som blant annet kan innebære at menneskesmuglernes båter blir senket før de får lagt ut fra Libya.

Forsvarsministrene fra Tyskland, Polen, Spania og Frankrike diskuterte planene under et møte i den franske byen Lorient søndag, og EUs utenrikssjef Federica Mogherini er i New York for å orientere Sikkerhetsrådet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er uklart om Norge, som var blant de mest aktive da NATO bombet opprørere til makten i Libya i 2011, vil slutte seg til en slik militæroperasjon.

– Det er for tidlig å ta stilling til en eventuell deltakelse siden det ikke er besluttet noen operasjon ennå eller hva oppdrag og mandat for operasjonen eventuelt vil være, sier seniorrådgiver Marita Isaksen Wangberg til NTB. (©NTB)

Les også
Tyrkisk lasteskip angrepet utenfor Libya
Les også
Norsk-svensk fiskebåt setter kursen for Gaza
Les også
KrF vil ha 10.000 flyktninger til NorgeKrfs landsmøte 2015
Les også
– Libanon alene tar 10.000 syriske flyktninger hver ukeKrfs landsmøte 2015
Les også
Her er det plass til fleire flyktningarFlyktninger